Καμμένος του 1% όνομα και πράγμα

24/09/18 • 09:46 | UPD 24/09/18 • 09:48

Τα Σκόπια είναι ένα σημαντικό ασήμαντο κρατίδιο. Ο πληθυσμός του είναι με το ζόρι 2 εκατομμύρια με το 1/3 να είναι Αλβανοί, η οικονομία του δεν επηρεάζει κανέναν και ο στρατός του ανάξιος λόγου. Κι όμως διπλωματικά μάς κέρδισε…

  • Save
Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Πρωτεργάτης αυτής της νίκης είναι ο Ζόραν Ζάεφ ο οποίος γοήτευσε τους πεινασμένους, για μία οποιαδήποτε επιτυχία Τσίπρα και Κοτζιά και, τώρα είναι έτοιμος να πάρει την σάρισα… Από εκεί που οι ΣΥΡΙΖΑίοι μάς έλεγαν πως είναι η απόλυτη ευκαιρία να λύσουμε το ζήτημα γιατί έχουμε τον Ζάεφ απέναντί μας, φτάσαμε στην συμφωνία των Πρεσπών με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό να μιλά πλέον για… «μία και μόνο Μακεδονία»!

Και, εντάξει, οι ΣΥΡΙΖΑίοι ούτε ήξεραν το έγκλημα που διέπρατταν ούτε και τους ένοιαζε. Ο Καμμένος, όμως τι ρόλο βαράει; Ο άνθρωπος ο οποίος δεσμευόταν πως δεν θα παραδώσει τον όρο «Μακεδονία» βρέθηκε αντιμέτωπος με το πραγματικό μέγεθός του. Δεν του δίνει κανείς σημασία!

Οι ΑΝΕΛ που εδώ και πολύ καιρό είναι δημοσκοπικά κάτω του ορίου του 3% επένδυσαν πολύ στο Σκοπιανό, αλλά απέδειξαν πως δικαίως ο κόσμος δεν μπορεί να τους εμπιστευτεί. Μπροστά στο ενδεχόμενο να πάψουν να είναι στα υπουργικά έδρανα δίστασαν να ρίξουν την κυβέρνηση και δικαιοδότησαν τον Τσίπρα και τον Κοτζιά να πάνε στις Πρέσπες, να υπογράψουν και να ρίξουν χημικά σε παιδιά και γέρους.

Τώρα ο Καμμένος προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τον Τσίπρα η συμφωνία να έρθει στην ελληνική Βουλή τον Μάρτιο, έτσι ώστε να έχει χρόνο ο ίδιος να επενδύσει στο θέμα ενόψει των πολλών εκλογών το 2019. Το ρεπορτάζ, όμως, λέει πως στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπάρχουν στελέχη που λένε στον Πάνο Καμμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει διπλό και «βρώμικο» παιχνίδι εναντίον του.

Όχι μόνο γιατί τον έχει αγνοήσει πλήρως στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά γιατί μάλλον ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να γεμίσει τα «κενά» στα ψηφοδέλτια της τοπικής αυτοδιοίκησης με στελέχη των ΑΝΕΛ!

Έρχεται λοιπόν η ώρα που ο Καμμένος θα ξεμείνει όχι μόνο από ψηφοφόρους αλλά και από στελέχη και αναπολώντας την πολιτική του πορεία θα έχει να θυμάται πως έδωσε στον Ζάεφ και τον κάθε Σκοπιανό να διαλαλεί παγκοσμίως πως είναι Μακεδόνας και –το εξοργιστικό- η Ελλάδα να το αναγνωρίζει!

*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής στο EleftherosTypos.gr

Ακολούθησέ τον στο Facebook