Τσίπρας – Καμμένος μαζί μέχρι τέλους

23/09/18 • 14:54 | UPD 23/09/18 • 14:54

ΤΑ ΕΙΠΑΝ λοιπόν την Παρασκευή οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Τσίπρας και Καμμένος, και συμφώνησαν ότι αυτή τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών συμφώνησαν, λέει, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και ότι θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.

Με απλά λόγια, Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε μαζί μέχρι τέλους. Μα καλά, είχε κανείς την παραμικρή αμφιβολία για αυτό; Μπορεί στα αλήθεια να πιστεύει κάποιος ότι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. θα ρίξει την κυβέρνηση; Είτε με αφορμή τα Σκόπια είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο; Οι δύο εταίροι είναι τόσο άρρηκτα δεμένοι μεταξύ τους λόγω της εξουσίας που αποτελεί το συνεκτικό ιστό, που δεν πρόκειται να χωρίσουν για να μη χάσουν τις καρέκλες τους. Εδώ ακόμα και ότι μπορεί οι ΑΝ.ΕΛ. να κατέβουν στις εκλογές με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συζητάνε, ώστε να εξασφαλίσει ο κ. Καμμένος την είσοδό του στη Βουλή, που σε διαφορετική περίπτωση φαντάζει όνειρο απατηλό.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ό,τι κι αν γίνει θα είναι σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους. Ακόμα κι αν έλθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή προς κύρωση και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας την καταψηφίσει, ακόμα κι αν τον Μάρτιο τα «σπάσουν» δημόσια για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, όπως φαίνεται, τον Μάιο, είναι βέβαιο ότι όλα θα είναι σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους.

Αλλωστε, ο κοινός τους στόχος, όπως οι ίδιοι έδωσαν προς τα έξω, αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. Με άλλα λόγια, εν όψει εκλογών η, λεγόμενη, ετερόκλητη συμμαχία θα παραμείνει πιστή στο τρίπτυχο καρέκλες, παροχολογία και λασπομαχίες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap