Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδας

22/09/18 • 15:38 | UPD 22/09/18 • 15:38

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδας. Ο Τσίπρας ενδιαφέρεται για το δικό του μέλλον.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Νομίζει ότι το εξασφαλίζει με 20 ευρώ: Τη μηνιαία αύξηση στον κατώτατο μισθό. Και δε ντρέπεται για την κοροϊδία στους νέους που δουλεύουν για 350 ευρώ. Τα 20 ευρώ δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και υπογραφής συλλογικής σύμβασης. Η διαδικασία καταργήθηκε από την «αριστερή» κυβέρνηση.

Η κυρία Αχτσιόγλου πήρε εντολή να δώσει 20 ευρώ αύξηση, όσο το χτένισμα ή το πεντικιούρ της στο κομμωτήριο. Κι όσοι την άκουσαν στη συζήτηση της Πέμπτης, στη Βουλή, τους προκάλεσε αποστροφή η αναίδειά της, η κομπορρημοσύνη της, η επιθετικότητά της. Γράφει τα πρώτα της χιλιόμετρα στη δημόσια ζωή με τρόπο επαίσχυντο.

Ο Τσίπρας νομίζει ότι εξασφαλίζει το δικό του μέλλον κοροϊδεύοντας απάνθρωπα τους συνταξιούχους. Γιατί ακόμη κι αν πάρει παράταση για την απομείωση των συντάξεων, ο νόμος που ψήφισε το 2017 θα ισχύει. Η όποια παράταση δεν είναι ακύρωση. Οι συντάξεις θα μειωθούν αλλά ο Τσίπρας αγωνίζεται να πέσουν στο κεφάλι του Μητσοτάκη. Να του ασκεί μετά κριτική…

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδας. Αδιαφορεί για τη βόμβα στα θεμέλιά της: Την υπογεννητικότητα. Πώς στηρίζει την οικογένεια; Η Ελλαδα αργοπεθαίνει. Η υπογεννητικότητα είναι στο 1,3 παιδιά -από 2,3 στη δεκαετία του ´80-  όταν στις γειτονικές χώρες ο πληθυσμός αυξάνεται με εξωφρενικούς ρυθμούς. Η κυβέρνηση Τσίπρα έκοψε την ελάχιστη ενίσχυση που έδινε στην οικογένεια με τρία παιδιά και κακομεταχειρίζεται τους πολύτεκνους. Τι τη νοιάζει αν η Τουρκία έχει 85 εκατομμύρια πληθυσμό, -από τα 35 εκατομμύρια του 1974- και η Ελλάδα έχει 9 εκατομμύρια πληθυσμό, όπως το 1974.

Στην εκδήλωση του ΚΥΚΛΟΥ, την Τετάρτη το βράδυ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εκπονήσει μακροχρόνιο προγραμματισμό, να διαθέσει κονδύλια και να διευκολύνει τις οικογένειες από το πρώτο τους παιδί. Να τις ενθαρρύνει. Να δοθεί προτεραιότητα στα προβλήματά της για να υπάρχει μέλλον. Το 2050 η Ελλάδα θα έχει γερασμένο πληθυσμό. Το αποτέλεσμα θα είναι η καταστροφή των Ταμείων, η έλλειψη εργατικών χεριών, το αδύναμο σύστημα Εθνικής Αμυνας.

Γράμματα πολύ ψιλά για τον Τσίπρα καθώς συστηματικά δυναμιτίζει το αύριο. Ανοίγει λαγούμια στο Δημόσιο Ταμείο. Διαλύει το κράτος. Παρέδωσε ως …περιουσία στο Υπερταμείο και τα μνημεία. Κάστρα και πύργοι θα γίνουν ξενοδοχεία και εστιατόρια . Αντε και στον …Λευκό Πύργο! Τίποτε δεν αφήνει όρθιο. Θέλει εξαθλιωμένους Ελληνες, να τους παραμυθιάσει ευκολότερα και να ξανακαβαλήσει την εξουσία.

Η επόμενη κυβέρνηση οφείλει να έχει έτοιμο σχέδιο, έμπειρες δυνάμεις ικανές να ανατάξουν τον καμένο τόπο. Οχι παιδική χαρά! Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap