Ολα εδώ πληρώνονται!

22/09/18 • 15:33 | UPD 22/09/18 • 15:33

Newsroom eleftherostypos.gr

Δεν έχει σημασία αν ο Πάνος Καμμένος θα κάνει πράξη την απειλή του και θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

Δεν έχει σημασία αν τα πυρά του είναι άσφαιρα, αλλά τα χρησιμοποιεί εν γνώσει του μόνο και μόνο για να «εμψυχώσει» τους ψηφοφόρους που του απέμειναν και να τους πείσει ότι παραμένει πιστός στις θέσεις του. Δεν έχει σημασία ούτε αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αποσκιρτήσει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ποιος «τυφλός δεν θέλει το φως του;», ούτε αν η καζαντζακική Παπακώστα υπερψηφίσει τη συμφωνία, ούτε αν ο Kρητομακεδόνας Ζουράρις αρχίζει να τα γυρίζει. Σημασία έχει ότι ο κυβερνητικός εταίρος θα παίζει τον ζουρνά και οι σύντροφοι θα χορεύουν, υπενθυμίζοντας συνέχεια ότι του χρωστάνε χάρη. Μεγάλη χάρη.

«Ο κ. Κοτζιάς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στην καρέκλα που κάθεται, την υπουργική, το οφείλει στους ΑΝ.ΕΛ.», είπε ο Θόδωρος Τουσουνίδης, ως άλλος Κατσιφάρας, διότι εδώ που τα λέμε αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους και αν δεν υπήρχε ο Καμμένος δεν θα βρισκόταν στο Μαξίμου ο Καρανίκας. Αλλά έτσι είναι. Οταν δανείζεσαι, ξέρεις ότι θα έρθει η στιγμή να πληρώσεις και μάλιστα με σκληρό επιτόκιο. Στην πολιτική, οι όροι είναι ακόμα πιο άγριοι, ιδίως όταν οι παίκτες απειλούνται με οριστική έξοδο από το παιχνίδι. Ο Πάνος Καμμένος τους επόμενους μήνες θα πετάξει στο τραπέζι όσα χαρτιά θεωρεί ότι μπορεί να του εξασφαλίσουν μια ακόμα πολιτική παρτίδα, και ας τσαντίζεται ο Κοτζιάς όσο θέλει. Στην τελική ανάλυση, ήξεραν από την αρχή με ποιο κόμμα συνεργάστηκαν.

Το «γλέντι» μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων μόλις ξεκίνησε. Ακόμα και στημένο μεταξύ τους να είναι, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ξεφύγει από τον έλεγχό τους. Αν μάλιστα η συμφωνία, όπως είπε ο υπ. Εξωτερικών, έρθει στην ελληνική Βουλή αρχές Φεβρουαρίου, τότε οι εξελίξεις επιταχύνονται, επηρεάζοντας τις τελικές αποφάσεις για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Το μόνο που δεν επηρεάζεται είναι η αποστροφή του κόσμου στη συγκυβέρνηση. Δεν το δείχνουν μόνο οι δημοσκοπήσεις. Το δείχνει ο εκνευρισμός τους.

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap