Η σύγκριση προγραμμάτων και πολιτικών

16/09/18 • 12:17 | UPD 16/09/18 • 12:17

Με την παρουσίαση και των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να συγκρίνουν τα δύο προγράμματα, της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να πάρουν τις αποφάσεις τους κάνοντας τη σωστή επιλογή στις κάλπες που αργά ή γρήγορα θα στηθούν.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Οι θέσεις των δύο κομμάτων είναι πλέον γνωστές σε όλους. Και για το δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα και για τη φορολογία, την ασφάλεια και τα εθνικά θέματα. Στο πεδίο αυτό θα πρέπει να διεξαχθεί η δημόσια αντιπαράθεση και από αυτό θα κριθούν από τους πολίτες και όχι από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και τη σκανδαλολογία που χρησιμοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου για να πλήξει τη Ν.Δ.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ρεαλιστικό και ξεκάθαρο. Επανεκκίνηση του κράτους, που θα πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες του και να τους εμφυσά το αίσθημα της ασφάλειας όχι μόνο από την εγκληματικότητα, αλλά και από τις φυσικές καταστροφές, για να αποφύγουμε νέες τραγωδίες όπως στο Μάτι. Νέο μίγμα οικονομικής πολιτικής με μειώσεις φόρων και εισφορών, ώστε και τα νοικοκυριά να ανασάνουν και να κινηθεί η αγορά. Και στον ιδιωτικό τομέα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για να μη φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα κριτήριο με βάση το οποίο θα αποφασίσουν οι πολίτες. Την αλήθεια και τη συνέπεια των λόγων και των έργων. Και μόνο από τη σύγκριση αυτή ο κ. Τσίπρας βγαίνει ηττημένος. Εχοντας τα προηγούμενα χρόνια ξεπεράσει κάθε όριο ακάλυπτων υποσχέσεων και πολιτικής εξαπάτησης του κόσμου, δεν μπορεί πλέον να γίνει πιστευτός από κανέναν. Ακόμα κι αν σύρεται αναγκαστικά πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαγγέλλοντας κι αυτός μείωση του ΕΝΦΙΑ και ελαφρύνσεις φόρων και εισφορών μήπως και καταφέρει να κοροϊδέψει και πάλι μερικές χιλιάδες ψηφοφόρων, που όμως δεν αρκούν για να περιορίσει το μέγεθος της ήττας του στις εκλογές.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap