Πυροβολούν τα πόδια τους

15/09/18 • 15:26 | UPD 15/09/18 • 15:27

Newsroom eleftherostypos.gr

ΤΕΛΙΚΑ ποιος να έχει δίκιο; Η ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονοµικών, οι ευρωπαϊκές πηγές ή ο ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος; Ας πάρουµε ως δεδοµένο ότι οι µοναδικοί που έχουν δίκιο είναι οι συνταξιούχοι. Και το µοναδικό δίκαιο που πρέπει να γίνει πράξη είναι να µην κοπούν περαιτέρω οι συντάξεις των παλιών συνταξιούχων. Σε αυτό συµφωνούν όλοι.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

ΣΥΜΦΩΝΕΙ η κυβέρνηση, η οποία ψήφισε τον νόµο για τη µείωσή τους και τώρα προσπαθεί υποκριτικά να «ξεψηφίσει», συµφωνούν η µείζονα και η ελάσσονα αντιπολίτευση που δεν ψήφισαν τον νόµο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αντιθέτως έχουν καταθέσει τροπολογία υπέρ της µη περικοπής της προσωπικής διαφοράς, θα συµφωνήσουν στο τέλος και οι θεσµοί αφού µάλλον υπάρχουν τα δηµοσιονοµικά περιθώρια. Γιατί λοιπόν μπερδεύονται τόσο πολύ εκεί στο Μαξίµου µε διαρροές που αποδεικνύονται, αν µην τι άλλο, άγαρµπες και κακοπροετοιµασµένες; Μα για να πιστωθούν προεκλογικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την αναβολή του µέτρου.

ΟΜΩΣ, η τόση βιασύνη τους να παρουσιάσουν µια επιτυχία µετά από τόσες απανωτές ήττες είναι τόσο έντονη και απελπισµένη, που καταλήγουν να πυροβολούν τα πόδια τους. Αν ήθελαν σώνει και καλά να παρουσιάσουν ότι υπάρχει συµφωνία των θεσµών, γιατί το έκαναν εµπλέκοντας τα κόµµατα της αντιπολίτευσης, ότι δήθεν ενηµερώθηκαν;

ΟΙ ∆ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ του ΑΠΕ-ΜΠΕ συνήθως δεν κάνουν λάθη, σε αντίθεση µε τις πηγές, ειδικά όταν είναι πολιτικές, που πρέπει να προσέχουν τι διαρρέουν και κυρίως να σκέφτονται από πριν τι επιπτώσεις έχει αυτό που διαρρέουν για την αξιοπιστία της ενηµέρωσης.

ΟΜΩΣ, εδώ υπάρχει ένα ακόµα µεγαλύτερο πρόβληµα και δεν αφορά ούτε το ΑΠΕ ούτε τους θεσµούς. Αφορά το εσωτερικό της κυβέρνησης. Εσπευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος να επιτεθεί στη Ν.∆. ότι δήθεν της φταίει το ΑΠΕ και ότι βαθιά επιθυµία της είναι να περικοπούν οι συντάξεις. Και πριν προλάβει να στεγνώσει το µελάνι της γραπτής ανακοίνωσής του, ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονοµικών διέψευδε τις πληροφορίες περί συµφωνίας Αθήνας και θεσµών, άρα και την ενηµέρωση της αντιπολίτευσης. Αντιστρέφοντας την τελευταία πρόταση της δήλωσης Τζανακόπουλου, θα πούµε πως δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση µπορεί ακόµα να βλάπτει τη χώρα.

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου