Ενα τηλεγράφημα, πολλές διαψεύσεις και το ανήθικο παιχνίδι με τους συνταξιούχους

14/09/18 • 17:49 | UPD 14/09/18 • 17:56

Newsroom eleftherostypos.gr

Σάλος προκλήθηκε από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ περί οριστικής συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την κατάργηση του μέτρου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τις μειώσεις των συντάξεων. 

  • Save
Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς*

Τηλεγράφημα που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, διαψεύστηκε από τους πάντες ακόμη και από την κυβέρνηση,  αλλά δημιούργησε ακόμη μία πληγή στους άμεσα θιγόμενους που είναι οι ίδιοι οι συνταξιούχοι που κρέμονται από τα χείλη των κυβερνώντων για να δουν να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Οι άνθρωποι που άκουσαν πριν από λίγες ημέρες τον πρωθυπουργό να τους λέει ότι όσοι είναι πάνω από 70 καλό είναι να ετοιμάζονται για το… «μεγάλο ταξίδι», εδώ και μήνες έχουν γίνει έρμαια ενός πολύ σκληρού επικοινωνιακού παιχνιδιού από το Μαξίμου που τους χρησιμοποιεί ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις και μόνο αυτές, καθώς  την ουσία την έχει χάσει προ πολλού.

Καθημερινά οι συνταξιούχοι βλέπουν και ακούν κυβερνητικά στελέχη να τους υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια και καθημερινά υπάρχουν διαψεύσεις. Κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να πει το τι ακριβώς θα γίνει και αν αυτές οι συντάξεις που είναι ήδη πετσοκομμένες κοπούν και άλλο ή θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα.

Κανείς από την κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα για την αδικία των νέων συνταξιούχων που με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας με τους λίγο παλιότερους από αυτούς παίρνουν πολύ μικρότερη σύνταξη.

Κανείς δεν τους συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε να συμπεριφέρονται σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν πολλά χρόνια πάνω τους αλλά σε μία κανονική κοινωνία θα έπρεπε να θεωρούνται και να είναι ενεργά μέλη της.

Το αν το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι fake news και προπαγάνδα της κυβέρνησης δεν θέλω να το πω εγώ και σίγουρα θα φανεί πολύ σύντομα.

Αυτό που είναι σίγουρο ότι τους τελευταίους μήνες ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του παίζουν ένα πολύ άσχημο παιχνίδι με την αγωνία όλων αυτών των ανθρώπων. Και αυτό δεν τους τιμά και δεν ξεχνιέται!

*Ο Μιχάλης Μαρδάς είναι αρχισυντάκτης στο EleftherosTypos.gr