Αλέξη ΔΕΘαλλάξεις ποτέ!

06/09/18 • 12:01 | UPD 06/09/18 • 12:03

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για να επιστρέψει για στον… τόπο του εγκλήματος, την ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για να επιστρέψει στον… τόπο του εγκλήματος, την ΔΕΘ.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Το κλίμα είναι ξεκάθαρο από τα κυβερνητικά στελέχη. Την ώρα που οι αγορές είναι δύσπιστες απέναντι στην ελληνική οικονομία και τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται σε ράλι ανόδου, το Μέγαρο Μαξίμου επιστρατεύει έμμισθους χειροκροτητές που αγκαλιάζουν και φιλούν τον πρωθυπουργό στις προεκλογικού τύπου περιοδείες του ανά την Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, έχει τον νου του μόνο στην συμπρωτεύουσα, εκεί όπου από το βήμα της ΔΕΘ θα εξαγγείλει φοροελαφρύνσεις θέτοντας την χώρα επισήμως σε προεκλογική κούρσα. Ο χρόνος της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών είναι σίγουρα άγνωστος, ωστόσο άσχετα από αυτές, ο πρωθυπουργός έχει μπροστά του τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, οι οποίες αποτελούν την καταλληλότερη ευκαιρία για να φανατίσει όσο από το κοινό του έχει μείνει.

Το πρόβλημα, όμως, στην υπόθεση δεν είναι η παροχολογία, αλλά τα σχέδια του Τσίπρα για αυτήν… Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας μάθει πλέον από τις αυταπάτες του παρελθόντος, ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων το οποίο και ο πρωθυπουργός στις εξαγγελίες του θέλει να απλώσει σε βάθος τετραετίας! Αναμένεται πιθανώς να δεσμευθεί και για την άμεση προνομοθέτηση των μέτρων αυτών δεσμεύοντας έτσι την –όποια κι αν είναι- επόμενη κυβέρνηση!

Οι γνωρίζοντες λένε πως οι παροχές θα ξεπεράσουν κατά πολύ το ποσό των 700 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι και ο λεγόμενος «δημοσιονομικός χώρος» για το 2019. Απλώνοντας τες λοιπόν μέχρι το 2022 το τελικό «πακέτο» εξαγγελιών θα υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ… Και φυσικά ΔΕΘ χωρίς ΕΝΦΙΑ δεν γίνεται γι αυτό και αναμένεται να ακούσουμε τον Αλέξη Τσίπρα να προαναγγέλλει σταδιακή μείωσή του…

Από το Μνημόνιο βγήκαμε, αλλά όχι μόνο μάς ελέγχουν κάθε τρεις μήνες, όχι μόνο έχουμε προψηφισμένα μέτρα λιτότητας για την επόμενη διετία, αλλά εμπαίζουμε τον λαό με επίπλαστη επιδοματική πολιτική μόνο και μόνο για να μαζέψουμε ψηφαλάκια…

Αλέξη δεν θα αλλάξεις ποτέ…

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook

Copy link
Powered by Social Snap