Προτάσεις για το μέλλον

05/09/18 • 07:40 | UPD 05/09/18 • 12:14

Την ώρα που το Μαξίμου προσπαθεί να σύρει τον δημόσιο βίο σε επίπεδο λασπολογίας και πόλωσης που είναι επιζήμια για τον τόπο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χθες, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έδωσε μια άλλη διάσταση στην πολιτική αντιπαράθεση: Προτίμησε να μιλήσει για το αύριο της χώρας.

Αυτό ενδιαφέρει άλλωστε και τους πολίτες, που από το 2010 και μετά έχουν υποβληθεί σε πρωτοφανείς θυσίες, έχουν δει τη ζωή τους να επιδεινώνεται, τα οικονομικά τους να ανατρέπονται και σταθερές ολόκληρων δεκαετιών να χάνονται.

Ας ελπίσουμε ότι ο πολιτικός διάλογος στο δρόμο προς τις κάλπες θα γίνει με βάση τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις. Γιατί σε αυτό το πεδίο, η σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών, ιδεολογική ή κομματική, είναι προφανές ότι αποβαίνει προς όφελος των πολιτών, οι οποίοι θα μπορέσουν έτσι να κάνουν την καλύτερη επιλογή.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν χθες ανέπτυξε το πλαίσιο δράσης του για την οικονομία, με μειώσεις φόρων και εισφορών, περιορισμό των προσλήψεων και των κρατικών δαπανών και μίλησε για ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο θα επιβραβεύει την εργασία και θα λειτουργεί ανταποδοτικά για όλους τους ασφαλισμένους.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε για ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα χωρίς αναπληρωτές υπουργούς και με συμμετοχή νέων, ικανών ανθρώπων από την κοινωνία και τον κόσμο των επιχειρήσεων, που δεν θα έχουν κατ’ ανάγκη κομματική σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά μπορεί να προέρχονται και από άλλους χώρους.

Ακόμα και στο ζήτημα της Παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων τουλάχιστον για δύο χρόνια, για να μην υπάρξει αναστάτωση στους μαθητές, και οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν θα ξεκινήσουν από την Γ’ Γυμνασίου, ώστε να δοθεί χρόνος προετοιμασίας. Σαφής ήταν επίσης στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην κύρωσή της.

Αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες για το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους, και για αυτά ζητούνται απαντήσεις και από πλευράς της κυβέρνησης. Γιατί η λασπομαχία και η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής που ονειρεύονται ορισμένοι ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου