Dead goverment walking…

02/09/18 • 15:45 | UPD 02/09/18 • 15:45

Newsroom eleftherostypos.gr

Η σύγχρονη Πολιτική Ιστορία κατέγραψε ότι ο ανασχηματισμός της 28ης Φεβρουαρίου 2018 έγινε για την υπουργοποίηση Κουβέλη. Μάλιστα, για να κεφαλαιοποιηθεί η δυναμική της από τα ΜΜΕ και να συνειδητοποιήσει ο λαός το θαύμα της επιστροφής του (του ασώτου) στον ΣΥΡΙΖΑ, το Μαξίμου κράτησε τέσσερις μέρες μυστική τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους! Σιγά που ο Τζανακόπουλος θα επέτρεπε να «κλέψει» μια σύλληψη τη δημοσιότητα από το τεράστιο γεγονός της υπουργοποίησης Κουβέλη… υπό τον Καμμένο.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Δυστυχώς, η δυναμική Κουβέλη εξηφανίσθη, εντός τριημέρου, όταν δήλωσε στην κυβερνητική ΕΡΤ: «Είναι συνήθης διαδικασία. Σε δυο-τρεις μέρες οι αξιωματικοί θα γυρίσουν πίσω». Σας υπενθυμίζω ότι δύο μέρες πριν γυρίσουν οι αξιωματικοί μας, ο Κουβέλης δήλωνε: «Πιθανόν, θα περάσουν μήνες για να γυρίσουν πίσω οι αξιωματικοί. Μπορεί και χρόνος».

Υποθέτω ότι η ανάληψη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Κουβέλη έχει να κάνει με τη μακρά εμπειρία του: τα κάνει μονίμως… θάλασσα.

Ο δεύτερος ανασχηματισμός -εντός εξαμήνου!- έγινε για να υπουργοποιηθεί η κυρία Παπακώστα και δευτερευόντως η κυρία Ξενογιαννακοπούλου. Είναι στο πλαίσιο της ιδιοφυούς στρατηγικής, που χάραξαν οι Βερναρδάκης-Τζανακόπουλος με τους επικοινωνιολόγους του Μαξίμου για να αλλάξει η ατζέντα. Ισως ήλπιζαν ότι μπορούσε να φύγει από τα πρωτοσέλιδα το Μάτι. Το Μαξίμου έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα…

Και η μεν υφυπουργοποίηση της κυρίας Παπακώστα έχει εκλογικό στόχο την υφαρπαγή ψήφων από τη Νέα Δημοκρατία, η δε υπουργοποίηση της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου να αποκόψει την επιστροφή των ψηφοφόρων στο Κίνημα Αλλαγής. Είμαι βέβαιη ότι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε η Φώφη Γεννηματά περίμεναν τόση γενναιοδωρία από τον Αλέξη! Είθισται να τους βρίζει. Πρώτη φορά τούς προσφέρει τέτοια υπηρεσία.

Το αποτέλεσμα του ανασχηματισμού Παπακώστα-Ξενογιαννακοπούλου ήταν ότι ευθύμησε το πανελλήνιο. Τα «τιτιβίσματα» της κυρίας Παπακώστα, από το 2015 -τότε που αξιολογούσε την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα και τη διακυβέρνηση Τσίπρα- έχουν γίνει ενθουσιωδώς δεκτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έπρεπε να είχε πέσει από το θρήνο των πολιτών για το Μάτι. Δεν το επέτρεψε η αναισθησία της. Τώρα, πάντως, διατρέχει σοβαρό κίνδυνο: Να πέσει από τα γέλια…

Με διασκεδάζει ότι ο Ευκλείδης, στην παρέμβαση του τη Δευτέρα στην Κεντρική Επιτροπή, είχε εκφράσει, ακροθιγώς, το φόβο μήπως και αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ απορροφώντας άλλες πολιτικές δυνάμεις. Μετά τον ανασχηματισμό ελπίζω να κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως σκουπιδότοπος του πολιτικού συστήματος που ο πρόεδρός του καταγγέλλει.

Πιστεύει κανείς ότι η υπουργοποίηση της Παπακώστα απειλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η υπουργοποίηση της Ξενογιαννακοπούλου απειλεί τη Φώφη Γεννηματά; Η αυτογελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ έπιασε ταβάνι. Κατέλαβε την εξουσία ως επαναστατική Αριστερά και κατάντησε να υπουργοποιεί αποπεμφθέντες από τη Νέα Δημοκρατία και απαξιωμένους του βαθύτατου ακικού ΠΑΣΟΚ. Υπουργοποιεί το «περιθώριο» των κομμάτων, που ταυτόχρονα καταγγέλλει ως παλαιοκομματικό παρελθόν! Το γαρ πολύ του πανικού γεννά παραφροσύνη. Αραγε σε τι υστερούσαν οι κυρίες Αυλωνίτου και Μεγαλοοικονόμου από όλες τις υπουργοποιηθείσες; Κρίμα που δεν εξετίμησε ο Αλέξης τους τηλεοπτικούς αγώνες τους. Οποία αγνωμοσύνη…

Φυσικά, ο ανασχηματισμός έγινε για να αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι πέρασε η χώρα σε νέα εποχή και γι’ αυτό η κυβέρνηση χρειαζόταν ενισχύσεις. Ιδού η ανθρωπογεωγραφία της: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου έχει υπερασπιστεί εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών -να το ξαναπώ αυτό: ΚΑΙ εκτός δικαστικών αιθουσών- καταδικασμένους για τρομοκρατία. Ο Μάρκος Μπόλαρης ανέλαβε υφυπουργός Θρησκευμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών ως ρουσφέτι στο εκκλησιαστικό κατεστημένο. Η κυρία Παπακώστα μετά της κυρίας Γεροβασίλη ανέλαβαν την προστασία του πρωθυπουργού για την επίσκεψή του στην έκθεση της ΔΕΘ. Μέγας ο κίνδυνος. Ενώ η κυρία Κόλια-Τσαρουχά -αποτελώντας «κόκκινο πανί» για τους Μακεδόνες- απεσύρθη απ’ το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο ανετέθη στα ωραία χέρια της κυρίας Νοτοπούλου.

Αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των… ρέστων της. Ο χρόνος προς τις εκλογές καλπάζει. Αυτή είναι η κυβέρνηση που πέπρωται να δώσει «τη μητέρα όλων των μαχών», όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός. Συμφωνώ.

Η κυβέρνηση Παπακώστα-Ξενογιαννακοπούλου πορεύεται προς «τη μητέρα των μαχών» ως… DEAD government walking!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής