Για τον Νικόλα…

01/09/18 • 15:50 | UPD 01/09/18 • 15:50

Newsroom eleftherostypos.gr

Για τον πρωθυπουργό -και την οικογένειά του- τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Το Μαξίμου μόνιμα φρουρείται με δύο και τρία λεωφορεία των ΜΑΤ, κάθετα, ως τείχος, επί της Ηρώδου Αττικού.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Οταν αναγγέλλονται διαδηλώσεις, τα πέριξ Μαξίμου καθίστανται άβατα. Η πύλη του Εθνικού Κήπου, επί της Ηρώδου Αττικού κλειδώνεται. Πολλές φορές κλειδώνονται όλες οι πύλες του Κήπου. Οι τουρίστες συνωθούνται στα κάγκελα της Βασιλίσσης Αμαλίας για να ρίξουν μια ματιά. Ο ιστορικός Κήπος, που σχεδιάστηκε από τους Βαυαρούς για να περιβάλει τα ανάκτορα του Οθωνα, συνιστάται από όλους τους τουριστικούς οδηγούς για την Αθήνα ως αξιοθέατο.

Αν ο πρωθυπουργός δεν διάβαζε επιλεκτικά αποκόμματα -για να μη τον συγχύζομε- θα έβλεπε -στον Ελεύθερο Τύπο της προηγούμενης Κυριακής- εικόνες από το βίντεο που κατέγραψε η Γερμανίδα τουρίστρια στου Φιλοπάππου, προσπαθώντας να σωθεί από τη συμμορία των Πακιστανών. Ηταν  οι ίδιοι που έβαλαν το σπασμένο μπουκάλι στο λαιμό του Νικόλα.

Δεν χρειαζόταν ο Πουαρό για να στείλει στου Φιλοπάππου δύο εκπαιδευμένους αστυνομικούς, σαν ζευγαράκι, μετά την κατάθεση του βίντεο στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Το βίντεο θα έσωζε τη ζωή του Νικόλα. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε.

Αναρωτιέμαι αν ο πρωθυπουργός βρήκε ακριβώς πέντε λεπτά, στη ραστώνη των παρά θιν αλός διακοπών του να τηλεφωνήσει στη μητέρα του Νικόλα για μία συγγνώμη.

Ο δήμαρχος Καμίνης είχε ζητήσει επανειλημμένα από τον μοιραίο Τόσκα ενισχυμένη φύλαξη για το Λόφο του Φιλοπάππου, τον Κεραμεικό, το ιστορικό κέντρο. Εις μάτην. Καθημερινά, στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως δεκάδες ξένοι και Ελληνες καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα των συμμοριών που λυμαίνονται το ξέφραγο αμπέλι της ιστορικής Αθήνας. Η δικαιολογία είναι ότι το τμήμα δεν έχει επαρκείς δυνάμεις.

Η ιδεοληψία της κυβέρνησης Τσίπρα ευνούχισε την Αστυνομία. Τη χρησιμοποιούν για να φρουρεί τα σπίτια των πάσης φύσεως Φλαμπουράρηδων και τους 2.200 ΣΥΡΙΖΑίους κομισάριους. Είναι αυτοί που κατήγγειλαν -από το 2007- τα μέτρα ασφαλείας για «στόχους». Είναι οι ίδιοι που αντιμετώπιζαν την Αστυνομία ως ταξικό εχθρό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, 10 Φεβρουαρίου 2012, πυρπολώντας πολύτιμα δείγματα αρχιτεκτονικής του ιστορικού κέντρου, έστειλε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Αθήνα είναι μία αναρχούμενη πρωτεύουσα. Η κυβέρνηση Σαμαρά αποκατέστησε, με προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, την τάξη. Τον Ιανουάριο 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε όλα τα λουλούδια της εγκληματικότητας να ανθίσουν.

Η κυρία υπουργός επί της Προστασίας του Πολίτη  να ζητήσει το φάκελο για τη δολοφονία του Νικόλα. Διατάχθηκε ΕΔΕ κι αν ναι, τι απέδωσε; Κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να αναλάβει την ευθύνη, διαβάζοντας τη σπαρακτική, πλην αξιοπρεπέστατη, επιστολή της μητέρας του. Ομως, η τραγική απώλεια του Νικόλα πρέπει να αποδοθεί. Και όχι μόνον στους δολοφόνους του. Η ασφάλεια του πολίτη είναι υποχρέωση του κράτους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου