Ανασχηματισμός απελπισίας

29/08/18 • 18:26 | UPD 29/08/18 • 18:30

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγα 24ωρα πριν μάς μιλούσε από την Ιθάκη για μία νέα αρχή και σήμερα συγκυβερνά με πρώην ΠΑΣΟΚους και εκδιωγμένους της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγα 24ωρα πριν μάς μιλούσε από την Ιθάκη για μία νέα αρχή και σήμερα συγκυβερνά με πρώην ΠΑΣΟΚους και εκδιωγμένους της ΝΔ.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Στην αγορά λένε πως η επιτυχία ενός καλού μάνατζερ δεν είναι να πετυχαίνει τα πάντα μόνος του, αλλά να βρίσκει τους καλύτερους για να τον πλαισιώνουν. Μετά από 3,5 χρόνια στην πρωθυπουργία είναι ολοφάνερο πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει (μεταξύ άλλων) την ικανότητα να επιλέξει υπουργούς που και αποτελεσματικοί θα είναι αλλά και θα εμπνέουν εμπιστοσύνη στον λαό.

Η νέα κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από τρεις διαφορετικές εικόνες που δεν φανερώνουν πολυσυλλεκτικότητα αλλά συνονθύλευμα.

Αρχικά έχουμε τους παραδοσιακούς ΣΥΡΙΖΑίους, τους λεγόμενους προεδρικούς που έχουν σταθεί δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα από την πρώτη στιγμή. «Μπαρουτοκαπνισμένα» στελέχη που έχουν διαγράψει την μεγάλη πορεία από το άγχος για μία έδρα στην Βουλή μέχρι το άγχος για το ποιο υπουργείο θα πάρουν. Στο μεσοδιάστημα έκαναν τα καπρίτσια τους για έξι μήνες το 2015, καταχρέωσαν την χώρα και στην συνέχεια στράφηκαν στον ρεαλισμό της καρεκλοκενταυρίασης που είναι πάνω από κάθε –αριστερή- ιδεολογία.

Στην συνέχεια έχουμε στελέχη γνώριμα στον ελληνικό λαό, τόσο γνώριμα που πλέον είναι παντελώς αδιάφορα. Στελέχη-παρίες από τα κόμματά τους που σαν τις βδέλλες προσκολλήθηκαν σε μια κυβέρνηση με σεσηπά μέλη και ημερομηνία λήξης. Ψήφιζαν τα πρώτα μνημόνια ωσάν να κατάπιναν καραμέλες και όταν το πλήρωμα του χρόνου έφερε τα κόμματά τους μπροστά στο ρίσκο της ανανέωσης, απέτυχαν να προσαρμοστούν και να ακολουθήσουν το ρεύμα καταλήγοντας ορφανά και εν δυνάμει χρυσές εφεδρείες του Τσίπρα.

Τέλος βλέπουμε νεαρά σε ηλικία άτομα τα οποία έχουν ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία και πλέον καλούνται να διοικήσουν ολόκληρα υπουργεία, λαμβάνοντας φυσικά παχυλούς μισθούς. Άτομα που είτε αρνήθηκαν να μπουν στην αγορά εργασίας, είτε απέτυχαν και άτομα που από νωρίς κατάλαβαν τα… καλά του να είσαι κομματοκύων και περίμεναν υπομονετικά να κάνουν την διαδρομή από το μάζεμα των σκουπιδιών σε μία υπουργική καρέκλα.

Ο ανασχηματισμός που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανασχηματισμός παραδοχής ήττας. Δεν κατάφερε να επιλέξει άτομα που θα δώσουν ώθηση στην κυβέρνηση και θα επιδείξουν αποφασιστικότητα να λάβουν σημαντικές αποφάσεις που θα «σπρώξουν» την χώρα μπροστά στην δύσκολη συγκυρία της ιμιτασιόν μεταμνημονιακής εποχής που έχει ακριβά δανεικά και πολλά μέτρα λιτότητας…

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook

Copy link
Powered by Social Snap