Πότε μάθατε για νεκρούς, κύριε πρωθυπουργέ;

27/08/18 • 09:59 | UPD 27/08/18 • 09:59

Μία ακόμη δημοσιογραφική αποκάλυψη, αυτή τη φορά από την «Καθημερινή», έρχεται να τεκμηριώσει τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί παλαιότερα, σύμφωνα με τις οποίες όταν ο πρωθυπουργός συγκάλεσε τη σύσκεψη του Συντονιστικού Κέντρου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της «μαύρης» Δευτέρας, στις 23 Ιουλίου, αρκετοί γνώριζαν για ύπαρξη νεκρών.

Ο Ελεύθερος Τύπος είχε δημοσιεύσει το Ημερολόγιο Συμβάντων με τα σήματα του Λιμεναρχείου Ραφήνας, σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρήσεις ανέλκυσης νεκρών από τη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Μάτι Αττικής είχαν ξεκινήσει από τις 19:08 εκείνου του απογεύματος.

Χθες η «Καθημερινή» δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, που υπάγεται στο υπουργείο, είχε ειδοποιηθεί από τις 21:33 της Δευτέρας από το ΕΚΑΒ για ύπαρξη νεκρού στομ Νέο Βουτζά, 45 λεπτά αργότερα ενημερώθηκε για δεύτερο νεκρό ενώ στις 23:15 το ΕΚΑΒ έστειλε σήμα για δύο ακόμη νεκρούς, πιθανότατα αλλοδαπούς, που μεταφέρονταν από τη Ραφήνα έως τον «Ευαγγελισμό».

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι όταν ο πρωθυπουργός σε εκείνη τη σύσκεψη που είχε στήσει το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου «ενημερωνόταν» για τις φωτιές, οι περισσότεροι συμμετέχοντες, πιθανώς και ο ίδιος, να ήξεραν για την ύπαρξη πολλών θυμάτων.

Εάν δεν γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αυτά που, όπως προκύπτει, ήξεραν οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους και το Λιμενικό αρκετές ώρες νωρίτερα, τότε θα έπρεπε να είχε στείλει σπίτι τους όλους τους υπουργούς που συμμετείχαν στη fake σύσκεψη του Συντονιστικού.

Ομως αυτό που ενδιέφερε τότε το Μαξίμου ήταν να οργανώσει μία κακοστημένη παράσταση ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να κατηγορήσει μέσα ενημέρωσης και εφημερίδες, όπως τον Ελεύθερο Τύπο, επειδή αποκάλυπταν στοιχεία και κατέρριπταν τη φτηνή προπαγάνδα της κυβέρνησης πάνω σε ανθρώπινα θύματα.

Μετά και τις νέες αποκαλύψεις το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εκείνη τη Δευτέρα είχε επιστρέψει άρον άρον από ταξίδι στη Βοσνία, είναι ένα: Πότε μάθατε, κύριε πρωθυπουργέ, και από ποιους για ύπαρξη νεκρών στην Ανατολική Αττική;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου