Τα «τρία άλφα» που έχει ανάγκη η χώρα

26/08/18 • 12:20 | UPD 26/08/18 • 12:20

Η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε απόγνωση. Ο πολιτικός της χρόνος δεν ξεπερνά στην καλύτερη περίπτωση τους 8 μήνες, όταν μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα διενεργήσει και τις εθνικές, σε μία προσπάθεια να μοιράσει σε πολλές κάλπες την ψήφο διαμαρτυρίας.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Εως τότε ο δρόμος έχει πολλά αγκάθια με σημαντικότερο την καθημερινότητα των πολιτών που ολοένα και γίνεται δυσκολότερη.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ η «Ιθάκη» και να γίνει πιστευτό το αφήγημα Τσίπρα περί του τέλους των Μνημονίων όταν από αύριο θα αναρτώνται στο σύστημα Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που για 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι αυξημένος;

Πώς να πείσει η κυβέρνηση ότι νοιάζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη όταν δεν μπορεί στοιχειωδώς να προστατεύσει τις ζωές των πολιτών, όπως φάνηκε από την τραγωδία στο Μάτι Αττικής;

ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ οι πολίτες ότι τα δύσκολα έχουν περάσει όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει προνομοθετήσει μέτρα ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και έχει δεσμεύσει τη χώρα για υψηλά πλεονάσματα μέχρι και το 2022;

Και, τέλος, πώς θα διαπραγματευθεί με τους «θεσμούς» την αναστολή στη μείωση των συντάξεων που είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο μία κυβέρνηση χαμηλής αποδοχής από την κοινωνία και πολιτικά αποδυναμωμένης;

ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ δεν υπάρχουν πειστικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, το Μαξίμου καταφεύγει στο μοναδικό όπλο που κατέχει και σε ένα θέμα που ξέρει καλά: την πόλωση και τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που αποδείχθηκε ο πιο πιστός συνεργάτης των δανειστών, υπογράφοντας τα πάντα, από τη δημιουργία του Υπερταμείου μέχρι την ενεχυρίαση της κρατικής περιουσίας για 25 δισεκατομμύρια ευρώ, βλέπει ως τελευταίο σωσίβιο την κατασκευή φανταστικών εμφυλίων. Με τον «νεοφιλελευθερισμό», την «Ακροδεξιά» και άλλα πολιτικά παραμύθια.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ η «πόλωση» χρειάζονται δύο πόλοι και ευτυχώς η κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας είναι να προχωρήσει μπροστά και να μη σταθεί να ψάχνει για τις αιτίες του πραγματικού εμφυλίου που αιματοκύλισε την Ελλάδα.

Ας αφήσουν τους συριζαίους να κραυγάζουν και να φωνάζουν για ανύπαρκτους «λύκους». Εχουν απομονωθεί πολιτικά και ο προοδευτικός κόσμος, οι άνθρωποι της παραγωγής, αλλά και όσοι δεν είναι «λωτοφάγοι» έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην κυβέρνηση και αναζητούν την επόμενη ημέρα.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα κερδίσει τις εκλογές, ακόμη και στο Μαξίμου το έχουν καταλάβει, τουλάχιστον αυτό λένε όσοι συνομιλούν με το επιτελείο του πρωθυπουργού. Σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 έχει εγκαταλείψει τον Τσίπρα, ενώ οι εισροές προς τη Ν.Δ. είναι εντυπωσιακές.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι η επόμενη μέρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη παρουσιάσει τους τρεις βασικούς άξονες της Ν.Δ., που θα μπορούσε να κωδικοποιηθούν σε «τρία άλφα». Αξιοκρατία, αξιολόγηση και ανάπτυξη που θα μειώσει τις οικονομικές ανισότητες και θα οδηγήσει πραγματικά τη χώρα εκτός κρίσης.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για άσκοπες μάχες. Το σύστημα Τσίπρα έχει ήδη ηττηθεί, αυτό που πρέπει να κερδίσει η Ν.Δ. είναι τη μάχη για το αύριο της χώρας. Με πρόγραμμα και προτάσεις για επενδυτική έκρηξη!

*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριάκης

Copy link
Powered by Social Snap