Η ΕΡΤ πρέπει να λογοδοτεί μόνο στον λαό

24/08/18 • 13:43 | UPD 24/08/18 • 13:43

Τα χρόνια του Μνημονίου, ορισμένα θέματα της ευρύτερης κοινωνικοπολιτικής σφαίρας έγιναν ταμπού. Άλλα, δικαίως, άλλα δυστυχώς βασίστηκαν σε μύθους.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Μέσα σε όλα, είδαμε αυτούς που πανηγύριζαν με το κλείσιμο της ΕΡΤ και αυτούς που θρηνούσαν για τα… τους νεκρούς της. Αυτή η δεκαετία των εμφυλιακών αντιγνωμιών, της στρεβλότητας και της ανοησίας θα έρθει στο τέλος της όταν αποφασίσουμε όλοι πως ένα-ένα τα θέματα που έχουμε πρέπει να τα λύσουμε με γνώμονα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον, μακριά από τα πολιτικά πάθη.

Μετά από αυτά που έχουμε περάσει ως λαός, τώρα, δεν είναι η ώρα να διχαστούμε ξανά, πόσω μάλλον για την ΕΡΤ η οποία έχει περάσει πολλά και είναι αγαθό όλων μας. Ας μην προχωρήσουμε σε συμπεράσματα, αλλά ας δούμε για αρχή τα δεδομένα. Η ΕΡΤ είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός με ελάχιστη τηλεθέαση. Αυτό και μόνο πρέπει να κινητοποιήσει την διοίκησή της.

Την ίδια ώρα ενώ το παραγόμενο προϊόν δεν είναι ανταγωνιστικό, η συνδικαλιστική της διοίκηση θεσπίζει άνευ προηγουμένου προνόμια σε μία Ελλάδα που δεν έχει συνέλθει ακόμα από την κρίση. Αργίες και ημιαργίες, επιτροπές μετ’ αποδοχών και θέσεις ευθύνης με επιδόματα, είναι προνόμια που όχι μόνο προκαλούν αλλά φέρνουν το Ραδιομέγαρο στις αλγεινές μέρες της δεκαετίας του 1980.

Αντί λοιπόν να τσακωνόμαστε για το ποια άποψη είναι πιο ακραία ας δούμε επιτέλους ΜΙΑ φορά το ζήτημα ορθολογικά, να πάψουμε να βγάζουμε φλύκταινες με την αξιολόγηση που κάνει καλύτερους τους εργαζομένους αλλά και το προϊόν και να αποδώσουμε στην ΕΡΤ τον ρόλο που της αξίζει.

Η Ελλάδα αξίζει μία δημόσια τηλεόραση η οποία θα μπορούσε να αποτελεί πρότυπο ΜΜΕ που το προϊόν της θα αναμεταδίδεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Οι καλές εκπομπές με δημοσιογραφικές έρευνες, αποκαλύψεις και αναλύσεις είναι ζωτικής σημασίας για ένα ΜΜΕ που θέλει να αποκτήσει τηλεθέαση. Οι κομματικές εξαρτήσεις πρέπει όχι να πάψουν να υπάρχουν αλλά και να συζητούνται. Δεν νοείται να βάζει ο πολίτης στην τηλεόρασή του την ΕΡΤ για να ακούσει την κυβερνητική πλευρά των πραγμάτων.

Είναι υποχρέωση της ΕΡΤ να συγκρούεται ΠΡΩΤΗ με την οποιαδήποτε κυβέρνηση όταν αυτή προχωρά σε ενέργειες που είναι ενάντια στην ευζωία του λαού. Η ΕΡΤ λογοδοτεί -και πρέπει να λογοδοτεί- στον λαό και σε κανέναν ένοικο του Μαξίμου.

Όσοι επιθυμούν από την μία να χορτάσουν αίμα από μαζικές απολύσεις και όσοι αντιμετωπίζουν το Ραδιομέγαρο ως παραμάγαζο για να βολεύονται οι ίδιοι και τα ιδεολογικά τους φιλαράκια δεν πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον της ΕΡΤ.

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook