Ένας μήνας μετά και οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές στο Μάτι

23/08/18 • 13:49 | UPD 23/08/18 • 17:58

Η τραγωδία στο Μάτι δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτική ρητορική. Η όποια άσκηση κριτικής από τους -σκεπτόμενους- δημοσιογράφους στην κυβέρνηση στόχο έχει την κατάδειξη των λαθών που έγιναν προκειμένου να μην επαναληφθούν!

Η τραγωδία στο Μάτι δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτική ρητορική. Η όποια άσκηση κριτικής από τους -σκεπτόμενους- δημοσιογράφους στην κυβέρνηση στόχο έχει την κατάδειξη των λαθών που έγιναν προκειμένου να μην επαναληφθούν!

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Το Μάτι είναι μία κατεστραμμένη περιοχή, κρανίου τόπος και ενόψει χειμώνα, είναι μία ανοχύρωτη έκταση στην οποία μπορεί να θρηνήσουμε ξανά θύματα από μία δυνατή καταιγίδα.

Ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυψε πως έναν μήνα μετά την τραγωδία, ακόμα να καταβληθούν τα επιδόματα στους πληγέντες. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν εκτός από τους ίδιους τους κατοίκους και πηγές του υπ. Εσωτερικών, που επικαλούνται για την καθυστέρηση τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία.

«Τα επιδόματα αυτά δεν έχουν πιστωθεί ακόμη στο λογαριασμό του δήμου. Τα περιμένουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μέχρι στιγμής τίποτα», κατήγγειλε στον Ελεύθερο Τύπο η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Δήμου Μαραθώνα, Διονυσία Κανελλοπούλου, σχετικά με τα περίπου 1.500 επιδόματα της τάξεως των 586 ευρώ για τους πυρόπληκτους, τα οποία έχουν προαναγγελθεί από τις πρώτες μέρες της τραγωδίας. [Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ].

Ενώ λοιπόν όλα πήγαν λάθος την μαύρη Δευτέρα του Ιουλίου τα κυβερνητικά στελέχη δεν έδειξαν όχι μόνο την σεμνότητα να ζητήσουν μία «συγγνώμη», αλλά και την διάθεση να υπερκαλύψουν (όσο γίνεται όταν έχεις τόσους δεκάδες νεκρούς) τα λάθη με αστραπιαίες αντιδράσεις που θα ανακούφιζαν τους πληγέντες.

Πού πήγαν οι δεσμεύσεις των αρμοδίων πως θα σταθούν δίπλα στους πληγέντες και θα επουλώσουν τα τραύματα της περιοχής; Οι ίδιοι οι κάτοικοι μιλώντας στα ΜΜΕ «φωνάζουν» για την κρατική ανικανότητα να βοηθήσει. Τα δέντρα δεν έχουν κοπεί, τα ρέματα δεν έχουν σκαφτεί, επιδόματα δεν έχουν δοθεί και ακόμα συζητούνται οι ευθύνες της τραγωδίας.

Μία φορά ο λαός ζητά από αυτήν την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει ένα ζήτημα με ουσία χωρίς φανφάρες και χωρίς να έχει το βλέμμα της στην επικοινωνιακή πολιτική. Αυτό που αγνοούν στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν θέλουν να καταλάβουν είναι πως μετά από τόσα χρόνια λαϊκισμού και μπαρουφολογίας η καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική είναι η αποτελεσματική δράση!

Ας ελπίσουμε να μην γράφουμε τα ίδια στην μαύρη επέτειο των δύο μηνών…

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook