Ο Τσίπρας ξέρει πως κυβερνά τα μισά χρόνια του Μνημονίου;

22/08/18 • 14:14 | UPD 22/08/18 • 14:14

Το «διάγγελμα» του Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη σχολιάστηκε με κάθε τρόπο και σχεδόν από τον οποιονδήποτε. Η πλειονότητα των Ελλήνων είδε τον πρωθυπουργό να διχάζει και να μην αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Τα ψεύδη του Αλέξη Τσίπρα τα σχολίασε, και τα ξεμπρόστιασε ο Ελεύθερος Τύπος αμέσως μετά το διάγγελμα, τόσο στην ηλεκτρονική έκδοση (ΕΔΩ), όσο και στην έντυπη (ΕΔΩ). Πλέον μετά τα γεγονότα και την ουσία, ας δούμε και τι γίνεται πίσω από τα ωραία και παχιά λόγια.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ίσως ο μοναδικός πολιτικός που δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ κάποιο λάθος του, σε πλημμύρες, φωτιές, οικονομικές καταστροφές και διεθνείς εξευτελισμούς. Το ίδιο έκανε και εχθές.

Μετά από τόσα χρόνια Μνημονίων και οικονομικής καταρράκωσης θέλησε ένα εμφανίσει εαυτόν ως σωτήρα του έθνους που απρόσκοπτα πάλεψε για την έξοδο από τα Μνημόνια, την ώρα που όλοι μας θυμόμαστε πόσο σκληρά πάλεψε για την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Μίλησε για οικονομική ανεξαρτησία όταν έχουμε προαποφασίσει μειώσεις συντάξεων και μείωση αφορολόγητου και θα δεχόμαστε σκληρούς ελέγχους τέσσερις φορές τον χρόνο. Μίλησε για «Μνηστήρες» ρίχνοντας λάδι στην φωτιά της συνωμοσιολογίας και καλλιεργώντας την στρεβλή και ζημιογόνα άποψη των σκοτεινών κέντρων εξουσίας που θέλουν την καταστροφή της Ελλάδας…

Η επόμενη ημέρα που παρουσίασε για την χώρα περιλαμβάνει διχασμό, συγκρούσεις, αντιπάλους και λαϊκισμό. Δεν ακούσαμε για όραμα, για ανάκαμψη, για πραγματική εθνική συμφιλίωση και οικονομική ανεξαρτησία.

Από τις 23 Απριλίου του 2010, όταν και ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ έχουν περάσει 8 χρόνια και τέσσερις μήνες (100 μήνες). Τον Ιανουάριο του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός που σημαίνει πως κυβερνά σχεδόν τέσσερα χρόνια και για την ακρίβεια 44 μήνες.

Δεν μπορεί λοιπόν, ενώ είσαι ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός να παρουσιάζεσαι σαν τον Μεσσία που ήρθε ουρανοκατέβατος και εν ριπή οφθαλμού έσωσε την χώρα. Γιατί τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει.

Η οίηση προσωποποιημένη!

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook

Copy link
Powered by Social Snap