Καλημέρα θλίψη…

20/08/18 • 07:35 | UPD 20/08/18 • 07:40

Απόψε ο πρωθυπουργός θα ορίσει τις βασικές συντεταγμένες της νέας μεταμνημονιακής πορείας του τόπου.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ετσι είχε υποσχεθεί τον Σεπτέμβρη 2014. Αλλά εμείς δεν είμαστε μικρόψυχοι! Τι ήταν τέσσερα χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα;. Και γιατί στενοχωριέστε ότι η διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη μας στοίχισε 200 δισεκατομμύρια, όταν μπορούσαν να είναι και… 300;

Σήμερα, είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα. Ετσι ετοίμασα στον πρωθυπουργό πέντε «σκονάκια» για να τον διευκολύνω για το διθυραμβικό διάγγελμά του απόψε. Ας θυμηθεί όσα υποσχέθηκε το 2014 και έσπευσαν οι σανοφάγοι να του παραδώσουν τη χώρα. Ε ρε! Τι καλαματιανούς και τσάμικα είχαν ρίξει οι κυρίες στην πλατεία Συντάγματος που ξεσάλωναν, επί τη απευθευρώσει. Κλαίω. Πού να είναι άραγε… (Ελπίζω διορισμένες.)

Λοιπόν, το σημαντικότερο για το λαοπρόβλητο ήταν ότι θα μας χάριζε την ελευθερία μας. Θα ξέσκιζε Μνημόνια μ’ ένα νόμο, που θα είχε μόνον ένα άρθρο. Ετσι, για να σκάσουν οι Βρυξέλλες από το κακό τους. Επιτέλους, θα επαναποκτούσαμε την αξιοπρέπειά μας ως Ελληνες και πολίτες. Τέρμα οι γερμανοτσολιάδες και η μαντάμ Μέρκελ, να πάει να κάνει τσαμπουκά στο σπίτι της. Εμείς; Λεβεντιά καμαρωτή.

Επιτέλους, η χώρα που βρισκόταν υπό την κατοχή των ανάλγητων δανειστών μας, θα απελευθερωνόταν. Δεν θα πληρώναμε κανένα χρέος σε κανέναν. Ποιο χρέος; «Θα διεκδικούσε με μια ειλικρινή αλλά αποφασιστική διαπραγμάτευση τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους, με κόκκινη γραμμή το συμφέρον του λαού, διότι το χρέος δεν είναι απλώς δυσβάσταχτο. Είναι αντικειμενικά αδύνατον να αποπληρωθεί».

Οι πλειστηριασμοί; «Τα κοράκια των αγορών που ετοιμάζονταν να εφορμήσουν στην πρώτη κατοικία του μεροκαματιάρη, του νοικοκύρη, του βιοπαλαιστή που έχει υποθηκεύσει το σπίτι του σε τραπεζικά δάνεια, να μην τολμήσουν!».

Ο ΕΝΦΙΑ; «Είναι φόρος σε βάρος των φτωχών και των οικογενειών με παιδιά και χαμηλά εισοδήματα, με μόνη περιουσία την κύρια κατοικία τους. Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να διορθωθεί, δεν μπορεί να βελτιωθεί – μπορεί μόνον να καταργηθεί».
Κι αφού με μια μονοκοντυλιά δεν θα χρωστούσαμε σε κανέναν, ο βασικός μισθός του δόκιμου υπαλλήλου, από 1ης Ιανουαρίου 2015 -αναδρομικά να υποθέσω- θα ανερχόταν στα 751 ευρώ και με στρογγυλοποίηση στα 752! Αποκαθιστούσε αμέσως και το Δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που έπαιρναν σύνταξη έως 700 ευρώ. Σταδιακά θα έδινε σε όλους τη 13η σύνταξη…

Για να ζητήσω τώρα και τη βοήθεια του νοήμονος κοινού σε κάτι που με απασχολεί. Εσείς, καθώς φεύγει η 20ή Αυγούστου και υποδεχόμαστε την 21η, νιώθετε μεγάλη ανακούφιση επειδή για τα τέσσερα επόμενα χρόνια το Μνημόνιο θα λέγεται Ενισχυμένη Επιτήρηση; Εως το 2022… με σκληρή λιτότητα! Ζωή σε λόγου μας…

Υστερόγραφο:

Εχετε αγωνία σήμερα αν ο λαοφιλής πρωθυπουργός μας φορέσει γραβάτα; Θα του συνιστούσα μαύρη…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου