Το sms και οι νοσταλγοί των Βισίνσκι, Ζντάνοφ

19/08/18 • 08:39 | UPD 19/08/18 • 08:40

Ελεύθερος Τύπος

Ο Ελεύθερος Τύπος την προηγούμενη Κυριακή είχε μία μεγάλη δημοσιογραφική αποκάλυψη. Δεν ήταν η πρώτη στις ημέρες της πολύνεκρης τραγωδίας στην Ανατολική Αττική.

Ο Ελεύθερος Τύπος την προηγούμενη Κυριακή είχε μία μεγάλη δημοσιογραφική αποκάλυψη. Δεν ήταν η πρώτη στις ημέρες της πολύνεκρης τραγωδίας στην Ανατολική Αττική.

Η εφημερίδα μας με σειρά αποκλειστικών ρεπορτάζ φώτισε πολλές σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης και ανέδειξε λάθη, ολιγωρίες αλλά και ψέματα κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Θυμίζουμε τα δημοσιεύματα με το ημερολόγιο σημάτων του Λιμεναρχείου Ραφήνας από το οποίο προέκυπτε το στοιχείο ότι η επιχείρηση ανεύρεσης νεκρών είχε ξεκινήσει από τις 19:08 της «μαύρης» Δευτέρας, τις αναφορές αστυνομικών για εντοπισμό απανθρακωμένων θυμάτων λίγο μετά τις 9 το βράδυ της ίδιας μέρας, την άσκηση «ετοιμότητας» που είχε γίνει με «επιτυχία» πριν από λίγους μήνες στην περιοχή της Πεντέλης και την αποκάλυψη ότι το πρώτο πυροσβεστικό όχημα ξέμεινε από καύσιμα.

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΣ έρευνα έγινε όχι για αντιπολιτευτικούς λόγους αλλά διότι χρέος μας είναι όταν έχουμε εκατόμβη νεκρών να αποκαλύψουμε και να παρουσιάσουμε στοιχεία, μαρτυρίες και ντοκουμέντα για το τι πραγματικά συνέβη την 23η Ιουλίου.
Την περασμένη Κυριακή δημοσιεύσαμε ένα ακόμη αποκλειστικό ρεπορτάζ για το SMS του Μαξίμου προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο έδινε γραμμή σχετικά με το πώς να χειρισθούν επικοινωνιακά την καταστροφή.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με καθυστέρηση σχεδόν 24 ωρών από την κυκλοφορία της εφημερίδας εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας πλαστό το δημοσίευμά μας, ενώ μία ημέρα μετά με «διάβημα» προς την ΕΣΗΕΑ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θ. Καρτερός, ζητούσε την τιμωρία των δημοσιογράφων μας επειδή επιμείναμε στο ρεπορτάζ μας και αντιπαρήλθαμε τη διάψευσή του!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για πρωτοφανείς καταστάσεις οι οποίες απέκτησαν κωμικοτραγικές διαστάσεις όταν ορισμένοι δημοσιογράφοι ζητούσαν την τιμωρία του Ελεύθερου Τύπου εν ονόματι της κυβέρνησης! Απαιτούν, μάλιστα, να αποκαλύψουμε τις πηγές μας παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας, προφανώς για να «τιμωρηθούν» από την κυβέρνηση όσοι διέρρευσαν το SMS.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ του Μαξίμου αναβιώνει τους ρόλους του γενικού εισαγγελέα Βισίνσκι στις διαβόητες «δίκες της Μόσχας» και του τρομερού λογοκριτή της σταλινικής περιόδου Ζντάνοφ!

ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΕΟΝ το θέμα αφορά στην ελευθερία του Τύπου και τη λειτουργία της δημοκρατίας η εφημερίδα μας έχει ήδη ανακοινώσει πως θα προσφύγει σε όλες τις δημοσιογραφικές Αρχές εντός και εκτός συνόρων καταγγέλλοντας την προσπάθεια φίμωσης των δημοσιογράφων. Οι δίκες της Μόσχας δεν θα επαναληφθούν στην Αθήνα παρά μόνο στα γραφεία ορισμένων ονειρόπληκτων.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής