Το Μάτι είναι εδώ…

17/08/18 • 15:10 | UPD 20/08/18 • 07:35

Αν πιστεύαμε τη δήλωση του υπουργού αναπληρωτή Εθνικής Αμυνας, ο Αγγελος και ο Δημήτρης θα έπρεπε να του κάνουν τη χάρη να μείνουν στις φυλακές της Αδριανουπόλεως ενάμιση χρόνο ακόμη.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αλλά ο Κουβέλης είναι καθυστερημένος: Με καθυστέρηση ξέχασε ότι είχε δεχθεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με καθυστέρηση δύο ετών αποζημιώθηκε -αναπληρωτής Καμμένου!- για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον Τσίπρα. Με καθυστέρηση έμαθε και την επιστροφή των δύο αξιωματικών, αποδεικνύοντας πόσο τον υπολογίζει ο πρωθυπουργός. Καλά, για τον Καμμένο λόγος δεν γίνεται…

Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε ποια ανταλλάγματα πρόσφερε ο Τσίπρας για την επιστροφή των παιδιών. Αν σχετίζονται με τις θέσεις των μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, που αιφνιδίως, διά νόμου, κενώθηκαν -στα μουλωχτά- στις 2 Αυγούστου. Θα φανεί οσονούπω με την τοποθέτηση των τοποτηρητών…

Η αποφυλάκιση των δύο αξιωματικών έδωσε χαρά σε όλους τους Ελληνες. Η κράτησή τους, χωρίς αιτία, βιώθηκε ως προσβολή απ’ το ελληνικό φιλότιμο. Ομως οι προπαγανδιστές το Μαξίμου σκέφτηκαν ότι μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα. Αρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά μη και ισοφαρίσει το πράγμα: Να παραμεριστεί το ολόμαυρο Μάτι. Να φύγει από τα πρωτοσέλιδα η τραγωδία με τους 96 νεκρούς.

Οι «κοπτοραπτομηχανές» στο Μαξίμου ανέβασαν στροφές: Ο Τσίπρας τουιτάρισε δύο δακρύβρεχτα tweets -Καρτερού στυλ- σαν τις ευχές που απηύθυνε στους Ελληνες για τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, σε ρόλο πιστού χριστιανού. Δεν έχει τον Θεό του ο άνθρωπος…

Η σκηνοθεσία ήταν να απογειωθεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο -λες και δεν υπήρχαν στρατιωτικά- με επιβαίνοντες τον Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ για να φέρουν πίσω τον Αγγελο και τον Δημήτρη. Στο αεροδρόμιο της Μίκρας, κλαρίνο, τους περίμενε ο Καμμένος. Πάντως, το tweet, που είχε νωρίτερα ανεβάσει, προκάλεσε πανελλήνια θυμηδία: Την Παναγία την Ελευθερώτρια την επικαλούνται οι γυναίκες στον τοκετό. Ας του έλεγαν ότι η Παναγία ως Υπερμάχος Στρατηγός αρμόζει καλύτερα στην περίσταση.

Αν, φυσικά, το Μαξίμου έκανε τη μεταφορά και την υποδοχή χωρίς τις κυβερνητικές κάμερες, ουδείς ψόγος. Τόση ταλαιπωρία υπέστησαν τα παιδιά. Χαλάλι τους! Ομως οι κάμερες και η ζωντανή μετάδοση στην κυβερνητική τηλεόραση τι χρειάζονταν; Εχουν χάσει στο Μαξίμου την ψυχραιμία τους και κάνουν βαριά επικοινωνιακά λάθη: Η νυχτερινή ζωντανή μετάδοση μας έφερε συνειρμικά στον νου τη ζωντανή εκπομπή -μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου- όπου δεν βρήκαν ένα λάθος στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Ολα τέλεια. Χάθηκαν ενενήντα έξι άνθρωποι; Ας πρόσεχαν.

Να πω, λοιπόν, στους Βερναρδάκη, Τζανακόπουλο, Παππά και λοιπούς μαθητευόμενους μάγους ότι όταν η προπαγάνδα Μαξίμου βγάζει μάτι… τότε το Μάτι είναι εδώ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής