Ενδιαφέρονται μόνο για την προπαγάνδα

13/08/18 • 12:29 | UPD 13/08/18 • 12:29

Το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» ανέδειξε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι η παραγωγή πολιτικής και η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών αλλά η χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσα από ακραίες μεθόδους προπαγάνδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, την 1η Αυγούστου, λίγες μόλις ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε sms σε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικά μηνύματα για το πώς πρέπει να χειρισθούν επικοινωνιακά την τραγωδία.

Από τα μηνύματα αυτά προκύπτει ότι μέλημα του γραφείου του πρωθυπουργού ήταν να μεταθέσει τις ευθύνες στα αυθαίρετα, να δώσει «γραμμή» προς τα κομματικά στελέχη ότι οι υπουργοί δίνουν τη μάχη της ανασυγκρότησης, να διαβάλει στελέχη της αντιπολίτευσης όπως τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Aδωνη Γεωργιάδη ή να επικαλεσθεί άλλους πολιτικούς όπως τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Η προπαγάνδα πάνω από όλα. Το δόγμα αυτό δεν είναι νέο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι πολιτεύθηκε και όταν βρισκόταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την ίδια λογική συνεχίζει να κυβερνά. Oλοι θυμόμαστε τα συνθήματα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», τις κραυγές για τους «νενέκους» και τους «μενουμευρωπαίους».
Ακόμη και στις ημέρες της τραγωδίας οι άνθρωποι του Μαξίμου έκριναν σκόπιμο να τροφοδοτήσουν τα κομματικά στελέχη με σαθρούς ισχυρισμούς ότι το κλίμα βελτιώνεται, ότι οι εκλογές θα κερδηθούν και άλλα προπαγανδιστικά τερτίπια με σκοπό να εξωραΐσουν την αρνητική εικόνα που έχει σχηματισθεί στην κοινή γνώμη για τη διαχείριση της κρίσης από τον κρατικό μηχανισμό και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο κυνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι «στρατηγοί» του πρωθυπουργικού γραφείου την εθνική τραγωδία με σκοπό να περιορίσουν τις κομματικές απώλειες δεν έχει προηγούμενο. Μόνο που η ιστορία έχει δείξει ότι η προπαγάνδα γυρίζει μπούμερανγκ και τα πρόσκαιρα οφέλη μετατρέπονται σε μόνιμες και βαριές ζημιές για όσους χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου