Όχι άλλα ψέματα, κ. Τσίπρα, με νεκρούς!

01/08/18 • 08:42 | UPD 01/08/18 • 08:42

Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανένα πρόβλημα να πει ψέματα. Το έχει αναγνωρίσει ο ίδιος («μπορεί να μας λένε ψεύτες αλλά όχι κλέφτες» καμάρωνε σε μία συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα), το έχει ομολογήσει ο Βαρουφάκης όταν ο σημερινός πρωθυπουργός τον διαβεβαίωνε, τον Νοέμβριο του 2014, ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν μόνο για να ξεγελαστεί ο κόσμος, το βιώνουν οι πολίτες που πληρώνουν τα κατά συρροήν ψεύδη του.

Ομως ξεπερνά κάθε όριο η επιχείρηση ψεύδους από την κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες της στην καταστροφή της Αττικής.

Κύριε Τσίπρα, όταν συμμετείχατε, το βράδυ της Δευτέρας, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής ξέρατε για νεκρούς αλλά δεν ενημερώσατε την κοινή γνώμη!

Κύριε Τσίπρα, όταν ζητήσατε να γίνει live η μετάδοση της σύσκεψης οι αρμόδιοι υπουργοί και αρχηγοί των Σωμάτων έπρεπε να σας είχαν ενημερώσει για τους νεκρούς που είχαν ήδη περισυλλέξει οι δυνάμεις του Λιμενικού και οι λοιποί διασώστες. Εάν δεν το έκαναν έπρεπε την επομένη να τους είχατε καρατομήσει. Εσείς, αντιθέτως, τους καλύψατε αναλαμβάνοντας την «πολιτική ευθύνη» φραστικά, χωρίς κανένα αντίκρισμα για κανέναν.

Κύριε Τσίπρα, σας ειδοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας να επιστρέψετε από τη Βοσνία, όπου μάλιστα είχατε πάει για να σας βραβεύσουν για το έργο σας, διότι ήδη υπήρχαν θύματα. Ακόμη και οι υπουργοί που συμμετείχαν στη σύσκεψη αρχίζουν πλέον να το λένε ενώ το μετέδιδαν πριν καν φτάσουν στο Συντονιστικό τηλεοπτικοί σταθμοί.

Κύριε Τσίπρα, μπορείτε να λέτε ψέματα για την οικονομία, για το ποιος έκλεισε τις τράπεζες, ποιος έφερε τα μέτρα και ποιος ευθύνεται για τα Μνημόνια που υπογράψατε.

Όμως δεν έχετε κανένα ηθικό δικαίωμα να λέτε ψέματα όταν στο θέμα εμπλέκονται άνθρωποι που δεν βρίσκονται στη ζωή. Μιλήστε επιτέλους με ειλικρίνεια για όσα ξέρατε γιατί αλλιώς η κρίση των πολιτών θα είναι πολύ βαριά. Και όχι μόνο!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου