Χρυσά μπόνους εν μέσω πένθους

27/07/18 • 10:06 | UPD 27/07/18 • 10:06

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξελιχθεί στη χειρότερη και πιο φαύλη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Εν μέσω εθνικού πένθους, με δεκάδες νεκρούς και άγνωστο ακόμη αριθμό αγνοουμένων, 14 υπουργοί βρήκαν τον χρόνο και υπέγραψαν τροπολογία με την οποία δίνουν χρυσές αυξήσεις στους μισθούς των διοικητών ΔΕΚΟ που έχουν επιλεγεί με κομματικά κριτήρια!

Η λέξη κατάντια δεν φτάνει για να περιγράψει τον τρόπο λειτουργίας του κυβερνητικού μορφώματος. Ο κ. Τσίπρας, αντί να ασχοληθεί με τους ανίκανους υπουργούς του και τους «ανευθυνοϋπεύθυνους» των κρατικών αρχών που δεν έλαβαν την απόφαση εκκένωσης των περιοχών με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να εγκλωβισθούν μέχρι θανάτου, ενδιαφέρεται μόνο για το βαθύ κράτος και το πώς θα επιβραβεύσει με γενναιόδωρα μπόνους τους κομματικούς ανθρώπους του.

Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες προέβλεπε ότι οι αποδοχές προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων θα μπορούν να φτάνουν το 90% της αποζημίωσης του προέδρου του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα οι μηνιαίοι μισθοί των golden boys του ΣΥΡΙΖΑ θα αυξηθούν κατά 60% και από 4.631 ευρώ θα μπορούν να φτάσουν περίπου τα 7.500 ευρώ.

Υστερα από την κατακραυγή των πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα και τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης εντός του Κοινοβουλίου η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου αναγκάσθηκε να αποσύρει την τροπολογία για να «βελτιώσει τις διατάξεις», όπως είπε, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την καταθέσει ξανά.

Η ύβρις στα θύματα και στους συγγενείς τους είναι πρωτοφανής. Εν μέσω πένθους οι δουλειές υπέρ των ημετέρων συνεχίζονται σαν να μη μεσολάβησε η τραγωδία.

Η κυβέρνηση Τσίπρα θα μείνει στην ιστορία για την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα και να προστατεύσει τις ζωές των πολιτών αλλά και για τον κυνισμό της στη διαχείριση της εξουσίας όπου βασική προτεραιότητα είναι το βόλεμα των ημετέρων. Δεν τη σταματά τίποτα όταν πρόκειται για καρέκλες και εξουσία. Ούτε καν ο εθνικός θρήνος για τους νεκρούς που βρέθηκαν αβοήθητοι στο μάτι της καταστροφής.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap