Οι νέες αυταπάτες του κ. Τσίπρα

18/07/18 • 08:06 | UPD 18/07/18 • 08:06

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στήσει νέες φιέστες προκειμένου να γιορτάσει την υποτιθέμενη έξοδο από το Μνημόνιο, με ειδική εκδήλωση στην Πνύκα στις 21 Αυγούστου και επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελλόριζο, από όπου ο Γ. Παπανδρέου είχε αναγγείλει το 2010 την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Παράλληλα, το Μαξίμου σχεδιάζει να καταφύγει και πάλι στην παροχολογία, εγκαινιάζοντας την προεκλογική περίοδο με ένα νέο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και μοιράζοντας ανέξοδα φοροελαφρύνσεις, κοινωνικό μέρισμα, αλλά και νέες υποσχέσεις ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις.

Οσο και αν προσπαθεί όμως η κυβέρνηση να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία, η πραγματική κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει πρόσθετα σκληρά μέτρα για το 2019 και το 2020 και έχει δεσμευθεί στους δανειστές για θηριώδη πλεονάσματα έως το 2021. Πράγμα που σημαίνει ότι το Μνημόνιο συνεχίζεται, αλλά χωρίς χρηματοδότηση. Η σκληρή λιτότητα, όπως και η εποπτεία της χώρας μας, θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμα.

Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες προεκλογικές εξαγγελίες για δήθεν παροχές σε χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα δείχνει όμως ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από τις αυταπάτες του που είχαν καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες, αλλά έχουν οδηγήσει και στη δημοσκοπική, εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί την ίδια τακτική με το 2015, δηλαδή χρησιμοποιεί ανέξοδες υποσχέσεις, τις οποίες γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει, αλλά αυτό καθόλου δεν τον απασχολεί. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να υφαρπάξει την ψήφο μιας μερίδας πολιτών, μήπως και καταφέρει να περιορίσει την έκταση της εκλογικής του ήττας, την οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι δεν μπορεί αυτή τη φορά να αποτρέψει.

Μόνο που οι πολίτες δεν τρώνε σανό και έχουν βιώσει με δραματικό τρόπο για την τσέπη τους την τριετία διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Για αυτό και θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές, που δεν θα αργήσουν να γίνουν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου