Η μάχη που δεν πρέπει να χάσει ο Μητσοτάκης

15/07/18 • 08:39 | UPD 15/07/18 • 08:39

Όλα δείχνουν ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές με απώτατο ορίζοντα την 22α Μαΐου, όταν θα στηθούν «κάλπες-πακέτο».

  • Save

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Αυτό τουλάχιστον έδειξε η σπουδή του Μαξίμου να μεταφέρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τον Οκτώβριο του 2019 στον Μάιο, αδειάζοντας τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, αλλά και τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η κατάσταση για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. διαρκώς επιδεινώνεται.

ΕΙΤΕ ΓΙΝΟΥΝ οι εκλογές το προσεχές φθινόπωρο, προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει την περικοπή των συντάξεων, είτε την άνοιξη του 2019, αμέσως μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που διακαώς επιθυμεί η αμερικανική πλευρά, το αποτέλεσμα μοιάζει από τώρα προδιαγεγραμμένο.
Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει με διαφορά που μπορεί να σπάσει κάθε ρεκόρ για τα χρονικά της Μεταπολίτευσης, λόγω του εμπαιγμού των πολιτών από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της σωρευμένης οργής που επικρατεί στη χώρα για την οικονομία και τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μητσοτάκης, από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Ν.Δ., άσκησε σκληρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή ήταν ορθή επιλογή. Οχι μόνο γιατί έτσι συσπείρωσε τη βάση της παράταξης αλλά κυρίως διότι γιατί δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεννόησης με τους οπορτουνιστές αλλά και αδίστακτους πολλές φορές ανθρώπους του Μαξίμου.

ΩΣΤΟΣΟ Η ΝΙΚΗ στις κάλπες δεν είναι το μεγάλο ζητούμενο για τη Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί την επόμενη ημέρα των εκλογών μπροστά σε ναρκοθετημένο πεδίο στην οικονομία και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Τσίπρας έχει βάλει πολλές «μεταχρονολογημένες» υπογραφές που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα έτη.

ΕΥΚΟΛΑ ΟΜΩΣ ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα περάσει το χαμηλό πήχυ των επιδόσεων της σημερινής κυβέρνησης. Η εφαρμογή μιας φιλελεύθερης πολιτικής με μειώσεις φόρων και περιστολή της κρατικής δαπάνης μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία και να απογειώσει τους ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Και στα εθνικά θέματα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα τα καταφέρει καλύτερα, όπως και στο μεταναστευτικό, όπου επιτέλους θα προστατευθούν τα θαλάσσια σύνορα.

Η ΜΑΧΗ που δεν πρέπει να χαθεί από τον κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σε άλλο πεδίο. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και αυτό πρέπει να είναι το μεγάλο στοίχημα για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Δυστυχώς, επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε μεγάλη ζημιά. Αποθεώθηκε η αναξιοκρατία, γελοιοποιήθηκε η έννοια της καριέρας, εργαλειοποιήθηκε το μίσος, συκοφαντήθηκε η αριστεία, τελικώς διολίσθησε η κοινωνία στο διχασμό και το φθόνο για την επιτυχία.

ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ να πετύχει ο κ. Μητσοτάκης. Να θεωρείται δεδομένη και όχι κατάκτηση η λειτουργία των πανεπιστημίων χωρίς τους μπαχαλάκηδες, η δημόσια ασφάλεια χωρίς τους Ρουβίκωνες, η επαγγελματική δράση των επιχειρήσεων χωρίς το κράτος να παίρνει το 70% των εισοδημάτων, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς τα προσκόμματα των συνδικαλιστών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε δημοψηφίσματα και εκλογές με τους οπαδούς του να φωνάζουν «όλα μπάχαλο». Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μπει στη μάχη με βασικό σύνθημα «πρόοδος παντού». Οχι για να επικρατήσει στις εκλογές, αυτό είναι το εύκολο, αλλά για να κερδίσει η Ελλάδα την επόμενη μέρα της.

*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap