Πού εκρύβης… Περικλή;

13/07/18 • 11:52 | UPD 13/07/18 • 12:22

Το Μαξίμου που έχει αποδειχθεί η καλύτερη σχολή προπαγάνδας -ίσως εφάμιλλη του Γκέμπελς- διαρρέει, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, την «πληροφορία» ότι «θα κάνει τα μαγικά του» ο Τσίπρας και δεν πρόκειται να κοπούν οι συντάξεις. Ενώ Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο διαρρέει ότι ετοιμάζεται πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Μα, για τη μείωση των συντάξεων έχει ο Τσίπρας υπογράψει στο νέο Μνημόνιο -αυτό που βάφτισε επιτροπεία- και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τηρηθεί η δέσμευση. Γιατί; Επειδή είναι ζεστά λεφτά για το ταμείο του υπερπλεονάσματος.

Νιώθω σχεδόν άβολα για το ότι υποχρεούμαι -σχεδόν ημερησίως- να θυμίζω τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, με τα οποία μας πότιζε ο Τσίπρας τον καιρό που ήταν στην αντιπολίτευση και περιφερόταν στην Ελλάδα μοιράζοντας τόνους σανό!

Ηταν τότε που απειλούσε, οργισμένος, την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ότι δεν θέλουν να τιθασεύσουν τη φοροδιαφυγή για να τα έχουν καλά με τους μεγαλοφοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ.

Τέσσερα χρόνια, ο ίδιος ως πρωθυπουργός αφήνει να οργιάζει η φοροδιαφυγή και επιδίδεται συστηματικά στη φοροκλοπή, εις βάρος των πολιτών. Και η λίστα Λαγκάρντ, την οποία θα αξιοποιούσε και θα έφτανε να καλύψουμε μέρος του δημόσιου χρέους; Καλά, πώς αλλιώς θα χόρταινε τους σανοφάγους;

Να σας θυμίσω ότι η άλλη πηγή εσόδων που θα έκανε την κυβέρνηση Τσίπρα να νομοθετήσει φορολογικές ελαφρύνσεις ήταν το λαθρεμπόριο των καυσίμων. Εδώ γελάνε από τα σίδερα των διυλιστηρίων ως και των, ανά την Ελλάδα, πρατηρίων, ενθυμούμενα ότι κατήγγειλε την εκλεκτική συγγένεια λαθρεμπόρων με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Τέσσερα σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα και καμένου Καμμένου και οι επιδόσεις τους τόσο στη σύλληψη της χοντρής φοροδιαφυγής όσο και στην καταστολή του λαθρεμπορίου καυσίμων είναι θλιβερές.

Φαίνεται ότι η προηγούμενη διατυμπανιζόμενη βούληση Τσίπρα για να καθαριστεί η κόπρος του «…Αυγέα» -sic-αμβλύνθηκε. Ετσι, η κόπρος απέκτησε άρωμα γαλλικής φινέτσας, καθώς συχνά συμποσιάζεται με τους… Αυγέες.

Χαίρουν άραγε άκρας υγείας και οι φάκελοι με το λαθρεμπόριο καυσίμων; Σε ποια συρτάρια να ασφυκτιούν και οι 5.000 φάκελοι φοροδιαφυγής, στην Οικονομική Αστυνομία; Ωιμέ…

Θυμάστε ότι ο Τσίπρας στο περιβόητο πρόγραμμα που παρουσίασε στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, Σεπτέμβρη 2014, είπε ότι από φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο θα ζήσουμε ζωή χαρισάμενη. Σήμερα, η απόσταση των υποσχέσεών του από τις πράξεις του έριξε τους πολίτες στα γόνατα.

Στον ΕΠΙΤΑΦΙΟ, ο Περικλής ήταν σαφής: Αυτοί που χτες, ακούοντάς τους, σας έκαναν να χαίρεστε, αύριο θα κάνουν την πόλη να δυστυχεί κι εσάς να πένεστε.
Ωραία!

Ωστε και ανελλήνιστοι… είμεθα, θαρρώ…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap