Επικίνδυνοι και στα εθνικά

12/07/18 • 11:15 | UPD 12/07/18 • 11:15

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Πριν από λίγο περισσότερο από τρία χρόνια, ο Αλ. Τσίπρας πήγαινε στη Μόσχα και διεμήνυε σε όλη την Ευρώπη ότι υπάρχουν και αλλού ασφαλή λιμάνια, τα οποία μπορεί να αναζητήσει η Ελλάδα.

Αργότερα, έγινε γνωστό από το βιβλίο του Γάλλου πρώην προέδρου Φρ. Ολάντ ότι ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από τον Βλ. Πούτιν να διαθέσει εκτυπωτικό μηχάνημα προκειμένου να τυπώσει δραχμές σε χαρτονομίσματα, στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ.

Χθες, γνωστοποιήθηκε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση απέλασε Ρώσους διπλωμάτες, δημιουργώντας ένα νέο πεδίο έντασης για την ελληνική διπλωματία. Η κυβέρνηση των αριστερών, που κάποτε διαδήλωναν κατά των Αμερικανών και ονειρεύονταν να εισβάλουν στο Εθνικό Νομισματοκοπείο και να τυπώνουν δραχμές από τη Μόσχα, τώρα εμφανίζεται με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν. Ομως το βασικό συμπέρασμα που έχει βγάλει ο απλός πολίτης μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνεται και στα εθνικά θέματα για την ίδια αναποτελεσματικότητα που παρουσιάζει και στον τομέα της οικονομίας.

Χθες, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, τα Σκόπια έλαβαν πρόσκληση ένταξης, η οποία θα οριστικοποιηθεί όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα. Δηλαδή, η Ελλάδα απώλεσε χθες το δικαίωμα του βέτο και τα Σκόπια μπορούν πλέον να γίνουν πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, ακόμα κι αν η συμφωνία με την ΠΓΔΜ δεν επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή.

Εύλογος είναι επίσης ο προβληματισμός για το τι διαπραγμάτευση γίνεται και με την Αλβανία για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων και ΑΟΖ.

Είναι προφανές όμως ότι τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα της αριστερής κυβέρνησης ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ ή σε αντιμνημονιακούς και μερκελιστές και οι συνεχείς κυβιστήσεις του Μαξίμου δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap