Κυβέρνηση ολίγων μηνών

08/07/18 • 08:00 | UPD 08/07/18 • 09:23

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου συγκροτήθηκε και διατηρήθηκε στην εξουσία με ελάχιστες απώλειες, γιατί είχε ως βασικό συγκολλητικό υλικό τις καρέκλες. Τώρα που τελειώνει ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης βλέπουμε δείγματα εκφυλισμού.

Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ το πρωί ρίχνει την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών και το βράδυ τη στηρίζει. Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει ως ακροδεξιούς όσους αντιδρούν όταν συγκυβερνά με τους ΑΝ.ΕΛ. Και οι δυο τους θα καθίσουν μαζί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και θα δεχθούν πρόσκληση προς τα Σκόπια για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες θέλουν αλλαγή σελίδας στη χώρα. Παρά την προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου για το τέλος των Μνημονίων και την οικονομική άνοιξη που έρχεται, πάνω από το 80% πιστεύουν ότι η οικονομία θα πάει χειρότερα και η δική τους οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί.
Και αυτό γιατί γνωρίζουν ότι η επαναστατική κυβέρνηση της Αριστεράς έχει ήδη συμφωνήσει για βαριά μέτρα και έχει δεσμευθεί για σκληρή λιτότητα με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον έως το 2022.

ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. βρίσκονται αντιμέτωποι με τους ψηφοφόρους τους. Οι οικονομικά ασθενέστεροι, που πίστεψαν τον κ. Τσίπρα ότι τα πράγματα θα γίνονταν καλύτερα, είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, τις συντάξεις να περικόπτονται, τους φόρους και τις εισφορές να αυξάνονται. Αντίστοιχα, η μικρή εκλογική βάση των ΑΝ.ΕΛ. είδε τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Καμμένου να υπογράφει στις Πρέσπες μια συμφωνία με την οποία παραδίδει όνομα, γλώσσα και ταυτότητα στους Σκοπιανούς.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το αργότερο τον Μάιο του 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές, ενώ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια στο τέλος του έτους ενδέχεται να έχουμε νωρίτερα πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να ενεργοποιήσει το μέτρο της μείωσης των συντάξεων, το οποίο έχει ψηφίσει και αρνήθηκε να ακυρώσει όπως ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα υποχώρησε αναπτυξιακά, τα οικονομικά των νοικοκυριών δυσκόλεψαν και ταυτόχρονα η διεθνής θέση της υποβαθμίστηκε, σε αντίθεση με τα Σκόπια που αναβαθμίζονται και ενώ η Τουρκία διαρκώς απειλεί.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή. Είναι ανάγκη να μειωθούν οι φόροι, να ανοίξουν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, να ανακάμψει η οικονομία, να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στη δημόσια διοίκηση, στο κοινωνικό κράτος. Και όλα αυτά βρίσκονται πολύ κοντά στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

Copy link
Powered by Social Snap