Για όλες τις δουλειές…

05/07/18 • 09:48 | UPD 05/07/18 • 09:48

Εθίγη η λαοπρόβλητος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επειδή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέστησε στον Πιέρ Μοσκοβισί ολίγη σοβαρότητα. Ήταν καιρός.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ως εδώ οι πρόθυμοι να κρατούν τον Τσίπρα στην εξουσία εις βάρος του καθημαγμένου λαού. Δεν θα επισκέπτεται ο κάθε Μοσκοβισί την Ελλάδα για να κάνει δηλώσεις οι οποίες προφανώς γίνονται για έναν και μόνον λόγο: να χρησιμοποιούνται από την προπαγάνδα Μαξίμου.

Αλλά και η αναισχυντία Τσίπρα περίσσεψε. Ενοχλήθηκε ο Τσίπρας -ποιος μιλάει!- επειδή ο Μητσοτάκης είπε τα πράγματα με το όνομά τους: Γιατί έξοδος με επιτροπεία επί εικοσαετία και «τα ασημικά» ενέχυρο, για ενενήντα εννέα χρόνια, κατοχή λέγεται!

Ενοχλήθηκε ο Τσίπρας, ο οποίος καθύβριζε τον Γιούνκερ, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και όποιον άλλον τολμούσε να δηλώσει την αλήθεια: Ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οδηγούσε την Ελλάδα όχι μόνον προς την έξοδο του Μνημονίου αλλά προς την έξοδο από την κρίση. Για φαντάσου!

Και γιατί δεν θα έπρεπε ο Μητσοτάκης να υποδείξει στον φλογερό κύριο Μοσκοβισί -το έχουν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές- ότι τον Αύγουστο η Ελλάδα βγαίνει από το τρίτο Μνημόνιο Τσίπρα και μπαίνει στο τέταρτο; Κι αν ο λαός στις επερχόμενες εκλογές δεν θα τον έστελνε στο σπίτι του, αυτός θα ήταν ικανός να υπογράψει και πέμπτο και έκτο. Ένα μόνον δεν υπογράφει: την παραίτησή του τσίρκουλου για να πάμε σε εκλογές.

Αλλά οι Σοσιαλιστές -όπως ο Γάλλος Πιέρ Μοσκοβισί- στην Ευρωπαϊκή Ένωση αδιαφορούν για τη θηλιά που έχει περάσει στο λαιμό των πολιτών ο Τσίπρας. Αγρόν αγοράζουν για το ότι οι Ελληνες πληρώνουν φόρους δυσβάσταχτους, από τους υψηλότερους στην Ε.Ε. Επειδή οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν πάρει την κατηφόρα, όπου γίνονται εκλογές οι λαοί στην Ευρώπη στρέφονται σε συντηρητικές κυβερνήσεις, θέλουν σώνει και καλά έναν πρωθυπουργό στο κόμμα τους. Στην αναβροχιά καλός είναι και ο Τσίπρας, ο διαθέτων διδακτορικό στις κωλοτούμπες. Πάντως, η Φώφη Γεννηματά δεν κάνει υπακοή στα κελεύσματά τους να αναλάβει τα ρεπό του καμένου Καμμένου. Βρήκαν άνθρωπο να πιέζουν…

Ο Μοσκοβισί, κατέχων τη θέση του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωτίστως ενδιαφέρεται να ξεπληρώσουμε το χρέος στους δανειστές μας που ο Τσίπρας εκτόξευσε στα ύψη. Αν οι Έλληνες είναι πεσμένοι στα γόνατα, αν διαλύθηκε η μεσαία τάξη, δεν τους ενδιαφέρει.

Θυμηθείτε πώς τραβούσε το χαλί από τον Σαμαρά η Μέρκελ -και ο Σόιμπλε- και συγκρίνατε πώς εξυπηρετούν τον Τσίπρα. Δέστε σε ποιους πάει γάντι η επίκληση γερμανοτσολιάς και καταλάβατε για ποιο λόγο κάνουν όλοι μαζί, συν Μοσκοβισί, ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τον Τσίπρα στην κυβέρνηση.

Τέτοιο υπάκουο και πρόθυμο παιδί για όλες τις δουλειές τους πού θα ξαναβρούν;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου