«Παθαίνω αλλεργία με τις αποδείξεις»!

02/07/18 • 15:45 | UPD 02/07/18 • 15:45

Newsroom eleftherostypos.gr

«Θα σου κόψω δέκα ευρώ γιατί παθαίνω αλλεργία με τις αποδείξεις και δεν θέλω να μου τις ζητάνε»!  

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς

Η παραπάνω ατάκα ανήκει σε έναν άνθρωπο που ασχολείται με την κατασκευή και επιδιόρθωση τεντών και είναι ακόμη μία απόδειξη ότι μόνο το ανάθεμα στους πολιτικούς και τους κακούς δανειστές δεν πρόκειται να βοηθήσει στο να ξημερώσει σε τούτο τον τόπο μία καλύτερη ημέρα.

Είμαι σίγουρος ότι την συγκεκριμένη ατάκα την έχετε ακούσει όλοι από κάποιον επαγγελματία και κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να κλέβουμε τους εαυτούς μας και στην συνέχεια να σφυρίζουμε αδιάφορα ή θα ξεκινήσουμε πρώτα μέσα από το σπίτι μας την απόρριψη όλων εκείνων των πρακτικών που βοήθησαν να έρθουμε σε αυτή την θέση.

Με λίγα λόγια δεν έχει το παραμικρό νόημα να καυτηριάσουμε την κυβέρνηση για τους παράλογους φόρους και τα μνημόνια που υπογράφει το ένα μετά το άλλο, αν δεν προστατεύσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό από τις πρακτικές του τεντά, του γιατρού, του εστιάτορα , του περιπτερά κλπ.

Όταν ο άλλος σου λέει έχω αλλεργία στις αποδείξεις και απλά χαμογελάσεις, νομίσεις ότι σου έκανε χάρη που σου έκοψε δέκα ευρώ και κουνήσεις συγκαταβατικά το κεφάλι σου, πολύ γρήγορα όλο αυτό θα επιστρέψει για να σε τιμωρήσει.

Επίσης η συγκεκριμένη πρακτική όσο και αν δεν το πιστεύετε είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να ευχηθεί μία κυβέρνηση που δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για ανάπτυξη και επιστροφή την κανονικότητα, αλλά για να εφαρμόσει μία πολιτική επιδομάτων που θα δίνει ψίχουλα στους φορολογούμενους και θα πανηγυρίζει!

Ο Μιχάλης Μαρδάς είναι αρχισυντάκτης στο EleftherosTypos.gr