Η Ν.Δ. με δυναμική αυτοδυναμίας

29/06/18 • 08:00 | UPD 29/06/18 • 13:58

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που παρουσιάστηκε χθες από τον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών κρίνει πως το περιεχόμενο της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες είναι αρνητικό για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Το 62% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τη συμφωνία με τους γείτονες, στους οποίους παραχωρούμε όνομα, γλώσσα και εθνότητα, ενώ μόλις το 27% θεωρεί ότι πρόκειται για ένα θετικό βήμα.

Αρνητικό είναι και το ισοζύγιο αξιολόγησης των πολιτών όσον αφορά και την περίφημη συμφωνία του Eurogroup σχετικά με το δημόσιο χρέος, καθώς το 50% των ερωτηθέντων την αποτιμά αρνητικά και μόνο το 37% εκτιμά ότι αποτελεί θετικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Είναι φανερό ότι το σόου με τη γραβάτα δεν ενέπνευσε καθόλου τους πολίτες, που δεν πείστηκαν από τους πανηγυρισμούς των συγκυβερνώντων. Και βέβαια τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου, που έχει ποντάρει υποτίθεται στη λύση του χρέους, πέφτουν στο κενό.

Για το λόγο αυτό άλλωστε η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, φθάνει στο 34% στην πρόθεση ψήφου, με διαφορά περίπου 12,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, και είναι χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά αυτά για το κόμμα της Ν.Δ. είναι τα υψηλότερα που παρουσιάζει μετά το 2009.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει με διψήφια διαφορά στην καταλληλότητα σε σχέση με τον εν ενεργεία πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ η Ν.Δ. εισέρχεται στην τελική ευθεία με ρότα αυτοδυναμίας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι τέσσερις στους δέκα πολίτες προβλέπουν ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο χρόνο και μόνο το 26% θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας θα φθάσει μέχρι το τέλος της θητείας του.

Πλέον η αδυναμία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει δημοσκοπικά είναι και η εξήγηση γιατί το Μαξίμου καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας και προβοκάτσιες για δήθεν σχέδια αποστασίας. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές και η διαφορά μεγαλώνει τόσο πιο επικίνδυνα παιχνίδια θα παίζει η κυβέρνηση.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου