Ανήθικα πολιτικά παιχνίδια του Τσίπρα εις βάρος Ελλήνων και προσφύγων

28/06/18 • 15:02 | UPD 28/06/18 • 15:05

Διαβάσαμε την χείρα βοηθείας που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Άνγκελα Μέρκελ στην… πλάτη της Ελλάδας η οποία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι έτοιμη να δεχθεί κι άλλους πρόσφυγες για να μην επιβαρυνθεί άλλο η Γερμανία.

Διαβάσαμε την χείρα βοηθείας που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Άνγκελα Μέρκελ στην… πλάτη της Ελλάδας η οποία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι έτοιμη να δεχθεί κι άλλους πρόσφυγες για να μην επιβαρυνθεί άλλο η Γερμανία.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Μιλάμε για υποκρισία… Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί ξεκάθαρα να κλείσει κάποιο πολιτικό deal με την Γερμανίδα καγκελάριο η οποία βλέπει τον κυβερνητικό της συνασπισμό να είναι έτοιμος να καταρρεύσει υπό το βάρος του προσφυγικού το οποίο έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα στην Γερμανία.

Τα deal είναι ωραία, όταν έχεις κερδίσει κάτι, αλλά με τον Τσίπρα διαπραγματευτή έχουμε δει πολλάκις πως όχι μόνο δεν κερδίζουμε αλλά δίνουμε και το… βόδι! Τι να πει κανείς για την περήφανη διαπραγμάτευση του 2015, τι να πει κανείς για το Σκοπιανό; Το θέμα είναι να σταματήσει αυτός ο άνθρωπος να διαπραγματεύεται εις το όνομα των Ελλήνων γιατί δεν το σέβεται.

Αλλά εδώ δεν σέβεται ούτε τις μυριάδες ψυχές προσφύγων που έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετρούν τις ψήφους ως σημαντικότερες της ανθρώπινης ύπαρξης. Το πράγμα είναι απλό, δεν χωράνε άλλοι πρόσφυγες και αυτό γιατί ήδη αυτούς που φιλοξενούμε τους έχουμε να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Στα κέντρα φιλοξενίας επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς στεγάζουν υπερδιπλάσιο και υπερτριπλάσιο κόσμο από αυτόν για τον οποίο σχεδιάστηκαν. Την ίδια ώρα οι ασθένειες είναι μάστιγα για πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι μετά βίας έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Το φαγητό είναι λίγο, οι βιασμοί καθημερινοί, οι συμμορίες που έχουν σχηματιστεί λυμαίνονται την ελλιπή παρουσία της Αστυνομίας, ενώ οι περιοχές γύρω από τα κέντρα είναι με το χέρι στην σκανδάλη, αφού υπάρχουν πρόσφυγες ή μετανάστες οι οποίοι υπό το βάρος όλων των παραπάνω στρέφονται σε παραβατικές πράξεις.

Τους ανθρώπους αυτούς τους κρατάμε φυλακισμένους σε μία χώρα που όχι μόνο δεν μπορεί να τους θρέψει, αλλά και οι ίδιοι δεν θέλουν να κάνουν πατρίδα τους.

Το ζήτημα, λοιπόν είναι ο Τσίπρας, ο κάθε Τσίπρας και η ΕΕ να βρει λύση στο προσφυγικό και όχι να στεγάζει ταλαιπωρημένες ψυχές σε φυλακές.

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter