Την κυβέρνηση θα την ρίξει ο λαός

28/06/18 • 10:20 | UPD 28/06/18 • 10:22

Ας ξεκινήσουμε από τα γνωστά. Ο μόνος πολιτικός που δημοσίως έχει πει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό είναι ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Εχει ορκισθεί, μάλιστα, ενώπιον Θεού και λαού, για να μην έχει κανείς αμφιβολία, ότι όποια κυβέρνηση κι αν είναι στα πράγματα, αυτός δεν θα επιτρέψει να περάσει το όνομα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα. Τα βίντεο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα ότι όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα την καταψηφίσει με άμεση συνέπεια την πτώση της κυβέρνησης, καθώς ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έχει δηλώσει ότι εάν φύγει ο Καμμένος από την κυβέρνηση δεν πρόκειται ο ίδιος να τη στηρίξει, αν και στο κόμμα του υπάρχουν 1-2 πρόθυμοι.

Αφήνουμε στην άκρη τα όσα ισχυρίζεται ο Δημήτρης Καμμένος ότι οι δύο συγκυβερνήτες έχουν συνεννοηθεί για το πότε θα διαλυθεί η κυβέρνηση προκειμένου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να αποκομίσουν κομματικά οφέλη. Ακόμη κι αν έχει συζητηθεί εντός των ΑΝΕΛ γελάει ο κόσμος.

Επομένως τα σενάρια συνωμοσίας που «ψεκάζουν» οι απελπισμένοι του Μαξίμου, βλέποντας την αγανάκτηση του κόσμου για το Σκοπιανό να μεγαλώνει, δεν γίνονται πιστευτά ούτε από τα μικρά παιδιά.

Εχει ενδιαφέρον όμως ότι στο σκηνικό της συνωμοσίας οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης τοποθετούν επιχειρηματίες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης φωτογραφίζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη, χωρίς όμως να τους κατονομάζουν για να μην παίρνουν και την αστική ευθύνη.

Χθες στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επέμεινε σε αυτά τα σενάρια και τόνισε ότι δεν θεωρεί ότι κομίζεται κάτι καινούργιο στον πολιτικό διάλογο και τη δημοσιογραφία όταν όλοι έχουν δει «τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να μιλάει για χούντα που πέφτει σε δύο μήνες». Ο κ. Παππάς εννοεί τον κ. Μαρινάκη αλλά δεν πείθει, καθώς την περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός συνέτρωγε με τον εφοπλιστή χωρίς να τον καταγγείλει για πολιτικές παρεμβάσεις. Ας τον ρώταγε τότε.

Οσο για τον Ιβάν Σαββίδη είναι ηλίου φαεινότερον ότι «στηρίζει» τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για τον επιχειρηματία ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει δηλώσει ότι 100% θα ψήφιζε Τσίπρα επειδή ακούγοντας ομιλία του θυμήθηκε τον Πούτιν ενώ για τον κ. Μητσοτάκη ήταν βέβαιος ότι δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός. Και ο Ιβάν δολοπλοκεί κατά του Μαξίμου; Εχει ο ΠΑΟΚ Σύνδεσμο στο Λονδίνο για να οργανώσει τις αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού;
Για να χρησιμοποιήσουμε μία παλαιότερη έκφραση του Τσίπρα τα «σενάρια συνωμοσίας» μοιάζουν με «τρύπια σωσίβια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες με τα ποσοστά του στη Βόρεια Ελλάδα να έχουν συρρικνωθεί σε μονοψήφια ποσοστά και οι ΑΝΕΛ να τα έχουν βάλει με την εκλογική τους πελατεία. Τις κυβερνήσεις τις ρίχνει ο λαός. Αυτό τουλάχιστον η αριστερά έπρεπε να το προστατεύσει, όμως μπροστά στην απελπισία τους οι Συριζαίοι πιάνονται από τα μαλλιά και κατασκευάζουν θεωρίες επιστημονικής φαντασίας μοιράζοντας «σανό με αναβολικά».

Τα ξένα συμφέροντα και το κελεπούρι

«Την κυβέρνηση θέλουν να τη ρίξουν συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας», συμπέρανε χθες ο Νίκος Φίλης για να βγάλει την αριστερή υποχρέωση, όταν ο Τσίπρας έχει παραδώσει τα πάντα στον διεθνή παράγοντα. Πού θα ξαναβρούν τέτοιο κελεπούρι τα «ξένα συμφέροντα» όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με την ψήφο και του Φίλη για να μην ξεχνιόμαστε) παρέδωσε την κρατική περιουσία στο υπερταμείο για 99 έτη και την ενεχυρίασε για 25 δισ. ευρώ; Πού θα ξαναβρούν πρωθυπουργό, ο οποίος έδωσε ονομασία, γλώσσα και εθνικότητα στη γειτονική χώρα κατ’ απαίτηση Βερολίνου και Ουάσιγκτον σε χρόνο ρεκόρ;

Εάν μπορούσαν τα ίδια συμφέροντα θα κρατούσαν για πάντα στην εξουσία τον Τσίπρα. Οσο για τα ντόπια συμφέροντα, από το μόνο που κινδυνεύει ο πρωθυπουργός είναι να πάθει ασφυξία από το σφιχταγκάλιασμα της κυβέρνησής του με τους εκπροσώπους των ομίλων. Ας αφήσουν λοιπόν όλοι τα παραμύθια και ας αναμετρηθούν με τις υπογραφές τους και τη συνείδησή τους.

*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου