Κυβέρνηση–οπερέτα

28/06/18 • 10:16 | UPD 28/06/18 • 10:16

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν χάσει το μέτρο και τη σοβαρότητα που αρμόζουν στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού και προσωπικά στον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Τα τελευταία 24ωρα παρακολουθούμε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και σχέδια δήθεν αποστασίας, τα οποία μάλιστα έχουν την υποστήριξη επιχειρηματιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Χθες, και με αφορμή την εισβολή αγνώστων στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος συναγωνίζονταν επί ώρες μιλώντας για παρακρατικούς μηχανισμούς και ακροδεξιά στοιχεία που τρομοκρατούν βουλευτές και θέλουν να καταλύσουν το πολίτευμα της χώρας.

Τελικώς, λίγο μετά, αποδείχθηκε ότι ήταν μια ομάδα του Ρουβίκωνα, που, σύμφωνα με δηλώσεις τους, δεν κατάφεραν καν να εισβάλουν στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Πρόκειται ουσιαστικά για πολιτική οπερέτα αυτή που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες από πλευράς Μαξίμου. Μετά την περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών, ολοένα και περισσότεροι πολίτες γυρνούν την πλάτη στον κ. Τσίπρα, καθώς ύστερα από την αποτυχία του στην οικονομική πολιτική, είναι φανερό ότι οι συνέπειες από τις ενέργειές του στα εθνικά μας θέματα, και ιδιαίτερα στο ευαίσθητο θέμα της Μακεδονίας, θα είναι ακόμα σοβαρότερες.

Και για αυτό αντιδρούν, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, βλέποντας την κυβέρνηση να έχει παραδώσει στους βόρειους γείτονες όνομα, γλώσσα και εθνικότητα, αδιαφορώντας για την ευαισθησία των πολιτών.

Κανένα σχέδιο αποστασίας δεν υπάρχει, όταν μάλιστα κορυφαίοι υπουργοί δηλώνουν ότι υπάρχουν και εφεδρείες για την κυβέρνηση και σε άλλα κόμματα, φωτογραφίζοντας τη δική τους αποστασία.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το λαϊκό αίσθημα. Oμως η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, κινείται πάντοτε υπεύθυνα και εντός του πλαισίου των δημοκρατικών θεσμών. Για αυτό οι κατηγορίες του Μαξίμου δεν είναι παρά φθηνή προπαγάνδα και πέφτουν στο κενό.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου