Σύνταγμα αλά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

27/06/18 • 11:23 | UPD 27/06/18 • 11:23

Η πλέον προσφιλής μέθοδος παραγωγής και διασποράς «ειδήσεων» του εργοστασίου Μαξίμου είναι η διαρροή. Κατασκευάζεται μία «είδηση» με συστατικά αληθοφανή ή με «σκέψεις» ή και απόψεις «προς ζύμωση» και διαρρέεται στα γνωστά μαξιμιανά «πρακτορεία».

Γράφει η Aννα Παναγιωταρέα

Πρωτεύοντα ρόλο για τη διάχυση της «είδησης» δίνεται στο κυβερνητικό ΑΠΕ ή στις κυβερνητικές ακριβοπούλειες εκπομπές της ΕΡΤ. Απορώ γιατί εξαρχής δεν τις ονομάζουν «ο άνεμος της Δημιουργίας», εις μνήμην Γεωργαλά. Επειτα αναγκάζονται οι υπάλληλοι της ΕΡΤ να κάνουν κωμικές ανακοινώσεις περί αδέσμευτης ενημέρωσης. Ανησυχούν για την αξιοπιστία της κυβερνητικής τηλεόρασης; Nα μην ανησυχούν. Κανείς δεν την βλέπει. Τι καημός και αυτός!

Αραγε είναι τυχαίο ότι μία «είδηση», με τσιπρεϊκό περιεχόμενο, αποτελεί κοινό τόπο, την ίδια μέρα, στα ροζέ έντυπα τα οποία είθισται να θαυμάζουν τα επιτεύγματα Μαξίμου ή και να δημοσιοποιούν «ηρωικές» σεντονιάδες για τους ενοίκους του;
Παρατηρώ ότι άμα τη ολοκληρώσει του επιτεύγματος των Πρεσπών, το εργοστάσιο Μαξίμου ανέβασε πάλι στο φουλ τις μηχανές του: Καθημερινά υπάρχουν διαρροές ότι η κυβέρνηση Τσίπρα και καμμένου- Καμμένου προπαρασκευάζεται για να επιφέρει καινοτόμες αλλαγές στο Σύνταγμα!

Διασκεδαστικό, θα το έλεγα, αν τα εγγόνια… του βουνού και τα παιδιά των καταλήψεων δεν είχαν υπονομεύσει το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα εκατό χρόνια: Νομίζουν ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα περάσει στον κόσμο ως προεκλογική αβάντα. Αν και είμαι βέβαιη ότι ήδη έχουν βρει συνταγματολόγους της συμφοράς -δίκην Κατρούγκαλου, κατά δήλωσή του- για να τους προσφέρουν τις γνώσεις τους. Θα βρουν και μια σειρά Μουζέληδων να τους δώσουν κάλυψη… πολιτικής επιστήμης, την οποία βασανίζουν αδοκίμως με ιδιοτελείς ερμηνείες κομματικών συμφερόντων.

Αλλά η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν είναι κάτι σαν ερωτική επιστολή Καμμένου προς Τσίπρα: «Εμείς οι δυο δεν θα χωρίσουμε ποτέ» ή κάτι σαν το άσμα «δυο δυο, στην μπανιέρα δυο δυο»… Αναγνωρίζω ότι η κυβέρνησή τους χρειάζεται να στήσει νέα φάμπρικα για να πολώσει το εναπομείναν γλίσχρο ακροατήριό τους. Θα δοκιμάσει νέα εργαλεία υπονόμευσης μια κα το σύμφωνο συμβίωσης, η επιλογή φύλου, η συμμετοχή στο pride parade, η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στον Ζάεφ για να τορπιλίσει είτε τη Νέα Δημοκρατία, είτε το Κίνημα Αλλαγής, απέδωσαν άνθρακες.

Ομως δεν επιτρέπεται να αφεθούν Τσίπρας, Καμμένος – Καμμένος και παρέα να καλύψουν τα φρικτά ανομήματά τους εις βάρος της Ελλάδας, κάνοντας φέιγ βολάν το Σύνταγμα, με δημοψήφισμα αλά Τσίπρα. Μπορεί να ανέλαβαν εργολαβικά την καταστροφή της χώρας αλλά οι σχέσεις Κράτους και Eκκλησίας ή ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν προσφέρονται για προεκλογικά πανηγυράκια, στα οποία ειδικεύονται. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μείνει θεατής.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου