Κολομβιανή γραβάτα το αφορολόγητο

25/06/18 • 12:03 | UPD 25/06/18 • 12:03

Ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε γραβάτα για το χρέος και μάλλον από ντροπή την έβγαλε για το χρέος που δημιουργεί στους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα σόου στο Ζάππειο βγαλμένο από το πιο αρρωστημένο σενάριο παραπλάνησης της πραγματικότητας. Φόρεσε γραβάτα για το χρέος και μάλλον από ντροπή την έβγαλε μετά από μόλις 24 λεπτά για το χρέος που δημιουργεί στους πολίτες.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Ας προσπεράσουμε το γεγονός πως ο πρωθυπουργός πανηγύρισε για μία συμφωνία την οποία κάποτε έβριζε, αυτό το σχολιάσαμε τις προηγούμενες μέρες. Ας σταθούμε σε αυτά που έρχονται από εδώ και εμπρός, όταν και η Ελλάς θα είναι ελεύθερη από… Μνημόνια, εποπτείες και λιτότητα. Μας δουλεύει ο Τσίπρας;

Αυτά που έρχονται από το 2019 μόνο το τέλος της λιτότητας δεν σηματοδοτούν. Το αντίθετο μάλιστα, αφού θα δούμε μειώσεις στις συντάξεις, στο αφορολόγητο, αυξήσεις σε εισφορές και πάει λέγοντας. Κοινώς, οι Έλληνες θα φτωχύνουμε κι άλλο.

Αξίζει, όμως, να δούμε λίγο το θέμα με το αφορολόγητο το οποίο και ήταν η τελευταία γραμμή άμυνας των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα μετά και την διάλυση της αγοράς εργασίας και την καταβαράθρωση των μισθών.

Το 2020 θα μειωθεί για δεύτερη φορά, λοιπόν, το αφορολόγητο όριο από την παρούσα κυβέρνηση και θα διαμορφωθεί στις 5.686 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε πρόσθετες επιβαρύνσεις ύψους 650 ευρώ.

Τα παραδείγματα είναι σοκαριστικά (όσο κι αν ηλέξη αυτή έχει βιαστεί δημοσιογραφικά). Ένας μισθωτός με 9.000 ευρώ εισόδημα (δηλαδή με κάτι παραπάνω από 650 ευρώ τον μήνα) από εκεί που πλήρωνε 80 ευρώ ετησίως, πλέον θα καταβάλει σε φόρους 730 ευρώ! Η επιβάρυνση για όσους δυσκολεύονται στις πράξεις είναι στα 650 ευρώ επιπλέον, που σημαίνει πως ο άνθρωπος αυτός θα πρέπει να αποδίδει έναν από τους μισθούς που παίρνει απευθείας στο κράτος.

Μάλιστα με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, -ήταν δίκαιο και έγινε πράξη-, ο παραπάνω φορολογούμενος θα έχει την ίδια επιβάρυνση με άλλους μισθωτούς που έχουν εισοδήματα της τάξης των 20.000 ή 30.000 ευρώ!

Και επειδή η χώρα έχει και δημογραφικό πρόβλημα, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φροντίζουν για την ευζωία των ελληνικών οικογενειών. Έτσι, μισθωτός που με τέσσερα παιδιά από εκεί που είχε αφορολόγητο 9.545 ευρώ, πλέον θα το δει να προσγειώνεται στα 6.595 ευρώ.

Και όχι μόνο αυτό, αφού στην μεταμνημονιακή ελεύθερη Ελλάδα, η οικογένεια αυτή θα πληρώσει φόρο 2.950 ευρώ από 2.300 που είναι σήμερα και όλα αυτά με έναν μισθό 1.428 ευρώ τον μήνα!

Αυτή δεν είναι μία Ελλάδα για την οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Είναι μία Ελλάδα που πρέπει να αλλάξει και να αλλάξει ριζικά με δουλειά και όραμα και όχι με δικτατορικού τύπου φιέστες με γραβάτες, οι οποίες εν τέλει δεν είναι υφασμάτινες αλλά… κολομβιανές.

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter