Τρία… Ζάππεια σε μία μέρα!

25/06/18 • 10:44 | UPD 25/06/18 • 12:08

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6/2018 ήταν ένα από τα πιο πυκνά 24ωρα της τελευταίας τριετίας.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Ο Α. Τσίπρας τράβηξε την οριστική «κόκκινη γραμμή» με το ως τώρα πολιτικό είναι του και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το 2015 κέρδισε τις εκλογές. Στο τέλος της ημέρας, πέραν του ευτελούς σόου, έμειναν κάποιες ντροπιαστικές εικόνες, κάποιες σοκαριστικές παραδοχές κι ορισμένα πολύτιμα συμπεράσματα.

ΖΑΠΠΕΙΟ 1: Ηταν π.χ. ντροπιαστικό όλη η «αγωνιστική Αριστερά» και η διαβόητη «διανόηση» να χειροκροτούν όρθιοι τον Π. Καμμένο να συγκρίνει τον Α. Τσίπρα με τον Άρη Βελουχιώτη και τον εαυτό του με τον Ναπολέοντα Ζέρβα. Πολλοί εξ αυτών, μόλις 6 μέρες πριν, ζητούσαν από τον Π. Καμμένο να φύγει από την κυβέρνηση. Ήταν ντροπιαστικό ακόμα και για τον ίδιο τον «καραμανλικό» πρόεδρο των πρώην ΑΝ.ΕΛ. να χαρακτηρίζει τον «συνεταίρο» του ως «τον καλύτερο πρωθυπουργό» που είχε η χώρα. Προφανώς του Κωνσταντίνου και του Κώστα Καραμανλή συμπεριλαμβανομένων…

ΗΤΑΝ ντροπιαστικό ο Α. Τσίπρας σ’ ένα επιθεωρησιακό νούμερο επαρχιακού θιάσου να βάζει και να βγάζει τη γραβάτα του Ζ. Ζάεφ και να νομίζει ότι κάνει υψηλή πολιτική με υψηλούς συμβολισμούς. Κι ήταν ντροπιαστικό να αποκαλύπτεται εν μέσω θριαμβευτικών εκδηλώσεων το ευτελέστατο -από κάθε άποψη- αντίτιμο της παραχώρησης του Σκοπιανού.

ΖΑΠΠΕΙΟ 2. Ηταν σοκαριστική η παραδοχή που έκανε ο πρωθυπουργός το πρωί της ίδιας μέρας, όταν επισκέφθηκε τον Π. Παυλόπουλο, ότι «είχε δίκιο» το 2015 όταν επέμενε ότι η χώρα έπρεπε να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. Ομολογούσε ότι το περίφημο δημοψήφισμα ήταν μια πολιτική απάτη. Και ταυτοχρόνως χλεύαζε όσους τον είχαν πιστέψει και ψήφισαν ΟΧΙ. Και μετά πήγαν για χορό στο Σύνταγμα. Αδίστακτα ο Α. Τσίπρας έδωσε τη μεγαλύτερη δικαίωση στους πολλαπλώς καθυβρισθέντες «μενουμευρωπαίηδες». Εξίσου αδίστακτα «άδειασε» και πρόσβαλε τους αφελείς του ΟΧΙ.

ΖΑΠΠΕΙΟ 3. Ηταν πάρα πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τελικά ο Α. Τσίπρας ήθελε να γίνει… Α. Σαμαράς, όταν θα «μεγάλωνε» πολιτικά. Παρουσίασε ό,τι είχαν πετύχει από το 2014 η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά -και μάλιστα μειωμένο αισθητά- σαν μεγάλη επιτυχία για το χρέος! Δεν δίστασε μάλιστα να βάλει και γραβάτα, για να προσδώσει αληθοφάνεια στο καταφανές ψεύδος. Ούτε δίστασε να πάει στο Ζάππειο να τα κάνει όλα αυτά, όταν επί μία 6ετία κατηγορούσε τον Α. Σαμαρά για τα «Ζάππεια». Το συμπέρασμα, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με την ηγεσία Τσίπρα-Καμμένου είναι ό,τι πιο πολιτικά τυχοδιωκτικό έχει γνωρίσει ο τόπος, δεν είναι καινούργιο. Καινούργια είναι η ομολογία, από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Φεσώθηκε η χώρα 100 δισ., δεσμεύτηκε η περιουσία της για 99 χρόνια, καταδικάστηκε σε νέα μνημονιακή επιτήρηση και σε λιτότητα έως το 2060, για να γίνει το φτηνό σόου του Ζαππείου. Την ίδια στιγμή που η κοινωνία βράζει από το θυμό της, όχι μόνο για την επιδείνωση της καθημερινότητάς της, αλλά και για την άνευ όρων εκχώρηση του Σκοπιανού. Σε σημείο ώστε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. να μην μπορούν -κακώς!- να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στους δρόμους.

Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ τα απεμπόλησε όλα, ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του σε ψεύδη και υποκρισία, αλλά αυτή τη φορά έχει ένα «σοβαρό» λόγο-στόχο: να αφανίσει ή να περιορίσει τον βασικό του αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από το ΚΙΝ.ΑΛ. και τη ΔΗ.ΣΥ. Ξέρει ότι τη μάχη με τη Ν.Δ. την έχει χάσει και μάλιστα κατά κράτος. Εξυπνα σκεπτόμενος αυτή τη φορά, αντιλαμβάνεται ότι ο βασικός του αντίπαλος είναι το «ΠΑΣΟΚ». Αυτό θέλει πλέον να πλήξει «πουλώντας και την ψυχή του στον διάβολο», όπως θα έλεγε και ο Φάουστ, για δύο λόγους: 1. για να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα της αντιπροσωπίας της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και έτσι 2. να παραμείνει «ζωντανός» στο πολιτικό παιχνίδι μετά την επερχόμενη συντριπτική ήττα του από τη Ν.Δ. Προφανώς όμως δεν αντιλαμβάνεται ακόμα ότι οι θεατρινισμοί του Ζαππείου ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά του κόσμου της Κεντροαριστεράς και τον συσπειρώνουν στη σοβαρή προσπάθεια της Φ. Γεννηματά. Για πραγματικό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, γνήσιο πατριωτισμό και σταθερό μέτωπο με το λαϊκισμό.

Και μόνο γι’ αυτό άξιζε!

Οι ΑΝ.ΕΛ. πλέον θυμίζουν περισσότερο πρώην κόμμα παρά κόμμα. Η κοινοβουλευτική τους παρουσία είναι εικονική πραγματικότητα, σε σχέση με την πραγματική εικόνα διάλυσης που υπάρχει στην πραγματικότητα. Η διάλυση των ΑΝ.ΕΛ. ουσιαστικά είχε δρομολογηθεί εδώ και καιρό. Από τότε που ο Π. Καμμένος επέλεξε τον πολιτικό αυτοευτελισμό του και την πλήρη πολιτική ακύρωσή του.

Όμως η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Ν.Δ. λειτούργησε σαν καταλύτης κι επιταχυντής. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μαζικές αποχωρήσεις στελεχών, η διάλυση οργανώσεων και οι εντεινόμενες φυγόκεντρες τάσεις αυξήθηκαν μετά τα αποκαλυπτήρια που έγιναν στη Βουλή. Βεβαίως ο κ. Καμμένος στη συνέχεια με τον «Γοργοπόταμο» και τα άλλα «μαργαριτάρια του Ζαππείου» έριξε κι άλλο νερό στο μύλο της διάλυσης των ΑΝ.ΕΛ.

Ο οποίος ούτως ή άλλως τροφοδοτείται διαρκώς κι εντεινόμενα από το φιάσκο του Σκοπιανού.

Το βέβαιο είναι ότι η πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη παρήγαγε πολιτικό αποτέλεσμα. Και κατά τούτο η πρόταση δυσπιστίας ασφαλώς άξιζε τον κόπο…

Μπίζνα στα Εξάρχεια;

Οι καταγγελίες προέρχονται από ιδιοκτήτες σπιτιών στα Εξάρχεια. Σπιτιών που ήταν άδεια και κατελήφθησαν από «συλλογικότητες» σε συνεργασία με αδιαφανείς ΜΚΟ. Τα διαμερίσματα αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα μισθώνουν οι καταληψίες σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 160 διαμερίσματα, τα οποία εκμισθώνουν-εκμεταλλεύονται «συλλογικότητες» και σκοτεινές ΜΚΟ, ενώ ανήκουν σε ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν καν πρόσβαση στην ιδιοκτησία τους!

Εφόσον είναι ακριβείς οι καταγγελίες, μήπως ο κ. Τόσκας και οι φορολογικές αρχές της χώρας πρέπει να κάνουν κάτι; Οχι τίποτα άλλο -…μεταξύ των άλλων- αλλά ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζει να αποστέλλεται στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων…

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αποδεικνύεται ότι το μεταναστευτικό είναι από μια από τις μεγαλύτερες μπίζνες της 3ετίας! Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι έχουν εντοπιστεί ήδη πολλά «περίεργα» και με τη στέγαση, αλλά κυρίως με τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών…

Απορίες

1. Η «Βόρεια Μακεδονία», κ. Κοτζιά, είναι Ο.Κ. αλλά η «Βόρεια Ηπειρος» είναι αλυτρωτισμός;

2. Ζάππειο: Υπήρξε άλλη στιγμή που «η γελοιότητα να είναι τόσο θλιβερή»;

3. Αληθεύει ότι ο μόνος που μπορεί να ξεπεράσει τον κ. Μάρδα για το νέο κόψιμο των συντάξεων είναι ο κ. Μπαλάφας – «δεν είπαμε ποτέ ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια»;

Από την στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου