Τα «ασημικά» για μια γραβάτα…

23/06/18 • 12:45 | UPD 23/06/18 • 12:45

Ανήγγειλε ο Τσίπρας ότι τέλειωσε η γελοιότητα της γραβάτας: Πέρασε τη θηλιά του τέταρτου Μνημονίου στον δικό μας λαιμό. Ο μνημονιοσχίστης… Τι άραγε πανηγυρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου που είναι για τα πανηγύρια; Στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών εξασφάλισαν, με το τέταρτο Μνημόνιο, τα χρήματά τους.

Γράφει η Aννα Παναγιωταρέα

Και ο Τσαλακώτος; «Ενα ρολόι-αποχαιρετιστήριο δώρο, γιατί από δω και πέρα θα μιλάει με τους… δικηγόρους τους».

Εύχαρις προσυπέγραψε από τη διάταξη της… υποχρεωτικής οικονομικής εκπαίδευσης των Ελλήνων δικαστών ως και το ακριβές χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων: Οι πωλήσεις της ΔΕΗ, του δικτύου ΔΕΠΑ και όλων των περιφερειακών λιμανιών. Η ολοκλήρωση της πώλησης του Ελληνικού, των ΔΕΣΦΑ (2018), ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Η πώληση της Μαρίνας Αλίμου (2019) και της Εγνατίας, (2019). Τα «ασημικά» για τα οποία σφαζόταν ο Τσίπρας μη και ξεπουλήσει η κυβέρνηση Σαμαρά!

Πόσο πανηγυρίζει η Αχτσιόγλου, που ούτε ένα ευρώ αύξηση δεν μπορεί να δώσει στον κατώτατο μισθό για να μην προσβάλλεται η «διατήρηση της ανταγωνιστικότητας»; Πέταξε και την «καυτή πατάτα» στα χέρια των απόμαχων της ζωής: Οι περικοπές των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου δεν πήραν αναστολή, όπως φαντασιώνονταν οι ξεδιάντροποι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Θα πεινάσουν αλλά ου φροντίς Τσίπρα. Οχι, δεν περιμένω να παραιτηθούν ο Κατρούγκαλος για τη μείωση των συντάξεων ούτε ο Τσακαλώτος για τη μείωση του αφορολογήτου, όπως δήλωναν. Γιατί δεν έχουν φιλότιμο! Οι συνταξιούχοι στον Καιάδα και οι ΣΥΡΙΖΑίοι άδουν: Είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα…

Ο,τι έδωσε στην Ελλάδα το Eurogroup ήταν για να την ξεφορτωθεί. Παίζεται η βιωσιμότητα του χρέους. Οριακή και η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Θα δανειζόμαστε από τις αγορές, που μας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες να πάρουν το αίμα τους πίσω από το πραγματικό «κούρεμα» χρέους του 2012, κατά 105 δισ. ευρώ, ήτοι 125 δισ. μαζί με το PSI+! Αλλά τότε οι πρόθυμοι ηλίθιοι κατήγγελλαν τον Σαμαρά και κατηγορούσαν τον Βενιζέλο.

Και το αφήγημα περί κανονικότητας στην οποία θα επανερχόταν η χώρα; Εξαφανίστηκε μαζί με τη γαλλική πρόταση για αυτόματη σύνδεση των μέτρων για το χρέος με το ρυθμό της ανάπτυξης. Ούτε ήταν ούτε εφάνη. Η δε επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να κερδίσει το χαμένο έδαφος -από την κακουργηματική διαπραγμάτευση Τσίπρα το 2015- είναι αδύνατη. Η απόστασή μας από τον μέσο όρο της ευρωζώνης όλο και θα αυξάνει.

Η «καθαρή εξόδος» αποδείχθηκε ενισχυμένη εποπτεία και διαρκές «μνημόνιο χρέους» ως το 2032: Αν ζούμε, θα θυμόμαστε την καταστροφή που κάναμε τον Γενάρη 2015 στον τόπο μας παραδίδοντάς τον στους Τσίπρα και Καμμένο. Φαίνεται ότι αυτοί οι δημαγωγοί και αυτοί οι απάτριδες μας άξιζαν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου