«Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι»

21/06/18 • 10:44 | UPD 21/06/18 • 10:44

ΖΩΗΡΑ ερωτήματα για το «υλικό» από το οποίο είναι φτιαγμένοι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δημιουργεί η χθεσινή νέα «καταγγελία» του Π. Καμμένου για «σχέδιο εξαγοράς» τους.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Ο πανικόβλητος αρχηγός πρώην κόμματος επανέλαβε ουσιαστικά τη φαιδρή, όπως αποδείχθηκε, αντίστοιχη «καταγγελία» του 2014. Μόνο που τότε το «έργο» είχε γνωστό κωμικό πρωταγωνιστή τον Π. Χαϊκάλη κι ακόμα πιο γνωστό -τότε- κωμικό μοντέρ τον Λ. Λαζόπουλο. Και κυρίως είχε «υποβολέα» τον ανερχόμενο -τότε- Α. Τσίπρα, ο οποίος είχε βγει αξημέρωτα στον ΑΝΤ1 για να κάνει μια σιβυλλική δήλωση γεμάτη υπονοούμενα, που προσέδιδαν αληθοφάνεια στην «καταγγελία» περί εξαγοράς βουλευτών, προκειμένου να εκλεγεί -τότε- Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΤΩΡΑ τα πράγματα είναι ακόμα πιο φαιδρά και γελοία. Ο Π. Καμμένος βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση διαπιστώνοντας ότι έχει μείνει εκτός από πολιτική τσίπα και χωρίς κόμμα. Είναι μόνος του. Απελπιστικά μόνος. Ο «συνεταίρος» του έχει αρχίσει και κάνει τους λογαριασμούς του χωρίς αυτόν και η «διανόηση της Αριστεράς», με τη γνωστή άνεση που διαθέτει, από «έντιμο πατριώτη» τον έχει αναγορεύσει σε αποδιοπομπαίο τράγο, προκειμένου να προσδώσει αληθοφάνεια στη σοσιαλδημοκρατική στροφή του Οβίδιου-Α. Τσίπρα.

ΛΟΓΙΚΟ είναι ο ρέπων στη μυθοπλασία Π. Καμμένος να αυτογελοιοποιείται και να υποπίπτει σε σειρά κραυγαλέων λαθών, τα οποία τον εκθέτουν ακόμα περισσότερο. Κατονόμασε έτσι, π.χ., τον Π. Καπαρουδάκη να πρωτοστατεί στις αποδοκιμασίες -«στημένο τηλεοπτικό σόου» το χαρακτήρισε- με στόχο τον «εκφοβισμό» της Ε. Κουντουρά στα Χανιά της Κρήτης. Για να προσδώσει μάλιστα «βάρος» στην «καταγγελία» του, είπε ότι ο Π. Καπαρουδάκης είναι «πρώην κρατούμενος των φυλακών». Μόνο που ο Π. Καπαρουδάκης είναι κάτι άλλο: πρώην υποψήφιος βουλευτής Χανίων των ΑΝ.ΕΛ. και μετά συνδαιτυμόνας και πολιτικός φίλος του Π. Πολάκη! Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη φωτογραφίες του πρώην υποψήφιου βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. και αργότερα συνδαιτυμόνα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε συντροφικά τσιμπούσια και κρασοκατανύξεις.

ΑΛΛΑ κι όταν ο Π. Καμμένος άφησε τα «κατασκοπευτικά» και πήγε να το «γυρίσει» στα σοβαρά πολιτικά, επέστρεψε αυτομάτως στο πεδίο της φαιδρότητας. Είπε ότι όταν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία με την ΠΓΔΜ, όχι μόνο θα την καταψηφίσει, αλλά θα ζητήσει και… αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για την κύρωσή της. Θα ζητήσει δηλαδή κάτι που δεν μπορεί να το επιβάλει, αλλά και κάτι που κανένας -ιδιαίτερα ο Α. Τσίπρας- δεν πρόκειται να του δώσει. Θα μπορούσε να είναι ο ορισμός της πολιτικής απόγνωσης. Και πιθανώς είναι. Ωστόσο ο Π. Καμμένος και οι ολίγοι εναπομείναντες στο κόμμα του -οι περισσότεροι είναι μετακλητοί και διορισμένοι σε κρατικές θέσεις- ξέρουν ότι έκαναν το μοιραίο λάθος. Το στιλό με το οποίο υπεγράφη η συμφωνία στις Πρέσπες γράφει το όνομα του Π. Καμμένου. Κι αυτό έγινε αντιληπτό και από τον τελευταίο κάτοικο του τελευταίου χωριού. Και είναι απ’ αυτά που δεν ξεχνιούνται ούτε συγχωρούνται.

Καλώς τους κι ας άργησαν…

Οι κρεμάλες που στήθηκαν προχθές στις Σέρρες και τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. Αφρ. Σταμπουλή και Μ. Κόλλια-Τσαρουχά είναι εκτός πολιτικού πολιτισμού. Οχι περισσότερο ούτε λιγότερο από τις αντίστοιχες κρεμάλες που έστηναν στην «πλατεία των αγανακτισμένων» πριν από λίγα χρόνια τα σημερινά θύματα του πολιτικού κανιβαλισμού.

Ακριβώς το ίδιο. Οι «κράχτες» των «γερμανοτσολιάδων», των «Τσολάκογλου» και των «προδοτών» τότε δεν πήραν χαμπάρι τι έκαναν και πόσο μίσος και διχασμό έσπερναν στην κοινωνία. Το καταλαβαίνουν τώρα, με τα «γυρίσματα του καιρού». Όταν από θύτες γίνονται θύματα. Προεξαρχόντων του Α. Τσίπρα, που επικροτούσε τους προπηλακισμούς και δεν έβλεπε το κακό που έχουν οι μολότοφ, και του Π. Καμμένου, που ούρλιαζε «στα 4» και καλούσε σε δημόσιο λιντσάρισμα, σήμερα οι τότε «αντιμνημονιακοί αγωνιστές» ψάχνουν -ορθώς- προστασία. Αλλά πού την ψάχνουν;

Στα ΜΑΤ και την κανονικότητα. Μια έννοια που δεν υπάρχει σε κανένα κείμενό τους, σε καμία δήλωσή τους από το 2011 έως το 2017. Καλώς τους κι ας άργησαν. Αρκεί η έλευσή τους στην κανονικότητα να μην είναι προσχηματική και καιροσκοπική. Να μην ισχύει, δηλαδή, αυτό που εύστοχα είπε ο Β. Βενιζέλος για τον Α. Τσίπρα. Οτι είναι «τόσο εύπλαστος, που παίρνει το σχήμα του δοχείου στο οποίο μπαίνει»…

Και τώρα τι κάνουμε; -1

Ο Ζάεφ τρέχει με χίλια γιατί καίγεται. Χθες, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του προέδρου Ιβανόφ, η Βουλή των Σκοπίων επικύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών. Και πάει για το επόμενο βήμα. Αντιθέτως, εδώ η «συμμαχία των προθύμων» παραπαίει, καθώς βλέπει το ενδεχόμενο να χρειαστεί η ελληνική Βουλή να κυρώσει τη συμφωνία πολύ πιο σύντομα από το τέλος του χρόνου. Ισως πιο νωρίς και από το ορόσημο του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου που έθεσε ο Ν. Κοτζιάς. Αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί ανησυχία στο Μ. Μαξίμου, γιατί στον αρχικό του σχεδιασμό προβλεπόταν μεγαλύτερη άνεση χρόνου, ώστε να «χτιστεί» η εναλλακτική πλειοψηφία, δεδομένης της άρνησης των ΑΝ.ΕΛ.…

Και τώρα τι κάνουμε; -2

Οι ΑΝ.ΕΛ. ζητούν πλειοψηφία 180 για την κύρωση της συμφωνίας. Ο Ν. Κοτζιάς μιλάει για απλή πλειοψηφία. Και ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι «αν οι ΑΝ.ΕΛ. δεν υπερψηφίσουν, η κυβέρνηση θα αναζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης και θα την πάρει». Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει έτοιμη λύση. Σκέψεις και κινήσεις πολλές. Αλλά έτοιμη λύση όχι. Ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Π. Σγουρίδης δήλωσε χθες ότι «αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, δεν θα τη δώσουμε». Και η Ν.Δ. όπως και το ΚΙΝ.ΑΛ. λένε σταθερά όχι σε αυτή την κακή συμφωνία. Επομένως το Μ. Μαξίμου πρέπει να επιταχύνει την ενεργοποίηση της «εναλλακτικής» που υποστηρίζει ότι έχει.

Τι σου κάνουν οι υπερωρίες στο ΥΨΠΤΕ!

Πρόβλεψη υπερωριών 6.500 ευρώ για τον… Ιούλιο (και για το προσωπικό του Γραφείου του Ν. Παππά) έχει εγκριθεί ήδη από τα μέσα Ιουνίου! Κι απ’ ό,τι φαίνεται πιάνει τόπο, αφού σφυρηλατεί το «φρόνημα» των στελεχών του υπουργού. Πριν από λίγες μέρες οι σύμβουλοι και γραμματείς επικοινωνίας πήγαν στο γραφείο του Π. Σκούτα, ο οποίος είναι διευθυντής του Γραφείου του Ν. Παππά. Και πήγαν για να του ζητήσουν να συνεκτιμηθεί το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που έκαναν μεταξύ τους, για το σε ποιο υπουργείο θέλουν να ενταχθούν. Το 92% θέλει την ένταξή του στο υπουργείο Εξωτερικών, δεδομένου ότι στο ΥΨΗΠΤΕ ουσιαστικά βρίσκονται στο «ψυγείο». Ομως η πολιτική ηγεσία του ΥΨΗΠΤΕ μάλλον δεν θέλει να χάσει τη διαχείριση των κονδυλίων. Κι έτσι ο κ. Σκούτας, αρνούμενος να δεχθεί το αίτημά τους, τους είπε το εξής απίστευτο, αλλά και χαρακτηριστικό: Δεν θα πάτε πουθενά. Εδώ όλος ο ελληνικός λαός ζητάει να μη δώσουμε το όνομα στα Σκόπια κι εμείς επειδή έχουμε την πολιτική βούληση θα το δώσουμε!

Απορίες

1. Αν δεν είναι ΕΠΟΣ η ατάκα του Μάρδα, «δεν θα κοπούν συντάξεις, θα κοπεί μέρος των συντάξεων», τότε τι είναι;

2. Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Κυριακής αποφασίζεται επισήμως ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ γίνονται τα Hotspots της Ευρώπης;

Από την στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου