Πλάκα θα ‘χει… στην κάλπη

21/06/18 • 10:29 | UPD 21/06/18 • 10:29

Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό πέρα από τη λαϊκή κατακραυγή και τις πολιτικές αντιδράσεις, ρίχνει και τις μάσκες σε πολιτικά φλερτ τα οποία βγήκαν στη… φόρα.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Έτσι, είτε από την κυβέρνηση είτε από διάφορα στελέχη που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, διαρρέεται πως μπορεί να συναντηθούν στο δρόμο προς τις κάλπες. Και από τη μια κανείς μπορεί να δεχτεί πως οποιοσδήποτε πολιτικός μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει εκτός Kοινοβουλίου μπορεί να εξετάζει το ενδεχόμενο μεταγραφής σε άλλο κόμμα. Από την άλλη, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ πώς γίνεται να… αποθεώνει πρόσωπα που ανήκαν σε σχηματισμούς τους οποίους στο παρελθόν… καθύβριζε;

ΑΚΟΜΑ κι αν οι φήμες δεν επαληθευτούν, το Μαξίμου για μία ακόμη φορά εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Εχει πολλή πλάκα να δει κανείς με ποιους «φλερτάρει» ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα είχε ακόμα περισσότερη πλάκα να δημιουργούσε μια τέτοια «dream team» υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εκλογών.

ΠΡΩΤΟΣ πρώτος στη λίστα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ναι, το Μαξίμου «γλυκοκοιτάζει» τον επικεφαλής του Ποταμιού, τον οποίο πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλοι δυο-τρεις βουλευτές του. Αλλά θυμάται κανείς τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για τον Σταύρο Θεοδωράκη; Δημιούργημα της διαπλοκής τον ανέβαζαν, κόμμα του… Μπόμπολα τον κατέβαζαν. Τον κατήγγελλαν ως μενουμευρωπαίο και «συνεργάτη» ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων της Ευρώπης, όπως του Γκι Φέρχοφσταντ.

ΑΛΛΟΣ μεγάλος πολιτικός «έρωτας» του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΓΑΠ. Ο πολιτικός που με τους χειρισμούς του οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια. Ο πολιτικός που επί δεκαετίες είναι μεγαλοστέλεχος και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καθυβρίζει καθημερινά ο Αλέξης Τσίπρας για τη χρεοκοπία και τη διαφθορά.

ΚΑΙ από κοντά, σύμφωνα πάντοτε με τα ρεπορτάζ, ακολουθούν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, με τελευταίο καταγεγραμμένο εκλογικό ποσοστό κοντά στο 0,5%. Αλλά και η Ελενα Κουντουρά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι ξαφνικά ξέχασαν τα περί… ψεκασμών και μπορεί να γίνουν… αριστεροί σύντροφοι.

ΜΠΟΡΕΙ, τελικά, όλοι οι παραπάνω σχεδιασμοί να μην προχωρήσουν και όλα να μείνουν σε… παραπολιτικό επίπεδο. Αλλά, πραγματικά, θα γελούσαν με την ψυχή τους οι πολίτες αν όλοι αυτοί οι πολιτικοί συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως θα γελάσουν, έτσι κι αλλιώς, με το ποσοστό που θα σημειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές…

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap