Φρικτή η ημέρα που ενέδωσαν…

18/06/18 • 10:39 | UPD 18/06/18 • 10:39

Ενώ ο Τσίπρας βάφτιζε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς και ο Ζάεφ μιλούσε, ο αναιδής, για Αριστοτέλη, οι Ελληνες πενθούν: Από Θράκη ως Γαύδο.

Γράφει η Aννα Παναγιωταρέα

Επειδή δεν βρέθηκαν τέσσερις πατριώτες ανάμεσα στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εμποδίσουν τη χθεσινή υπογραφή της αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονία. Να μη χορηγηθεί η μακεδονική ιθαγένεια σε Βούλγαρους, Αλβανούς και Ρομά, που συγκροτούν το κράτος των Σκοπίων, τα τελευταία 60 χρόνια!

Δεν βρέθηκαν τέσσερις, δήθεν εκπρόσωποι του λαού να τον αφουγκραστούν. Απρόσωποι, άβουλοι και μοιραίοι αντάμα. Θα τολμήσουν να βγουν στον δρόμο, στις πλατείες, να μιλήσουν με τους συντοπίτες τους; Ειδικά οι Μακεδόνες; Θα κρύβονται από δω και πέρα. Ξεπουλήθηκαν για μια καρέκλα. Εχασαν τιμή και υπόληψη για να εξασφαλίσουν -για λίγο ακόμη- το μισθουλάκι τους.
Δεν είχαν εθνική συνείδηση, γι’ αυτό εκχώρησαν εθνότητα στους Σκοπιανούς. Δεν είχαν πατριωτισμό, γι’ αυτό χάρισαν το όνομα της Μακεδονίας στους κομιτατζήδες. Είναι αυτοί που μνημόνευσε ο Ζάεφ ως ήρωες. Ηταν δολοφόνοι, βιαστές και άρπαγες ιερών κειμηλίων από μοναστήρια της Μακεδονίας. Ηταν φόβος και τρόμος για Καστοριά, Σέρρες και Κοζάνη αλλά ο Τσίπρας έδωσε στους απογόνους τους γλώσσα μακεδονική.

Οσο για τους βουλευτές των δήθεν Ανεξάρτητων Ελλήνων, τα πιόνια του Καμμένου, μην τολμήσουν να ξαναπροφέρουν το όνομα της Μακεδονίας. Θα εισπράξουν τα επίχειρα της προδοσίας τους.

Χτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αιματοκύλησε τους διαδηλωτές. Τους χτύπησαν αλύπητα τα ΜΑΤ για να τους σταματήσουν στο Πισοδέρι, μη και ταράξουν τα βαφτίσια στους Ψαράδες. Μη χαλάσει η ωραία ατμόσφαιρα της προδοσίας και η παράδοση των αγίων τοις κυσί.

Σκέπασαν το Πισοδέρι με χημικά. Γυναικόπαιδα και γέροντες μεταφέρονταν με ασθενοφόρα. Αλλά ο Τσίπρας δήλωσε ότι δεν φοβάται τα συλλαλητήρια.

Ποια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή ΠΑΣΟΚ θα χτυπούσε βάναυσα τον κόσμο και δεν θα έβγαινε ο Τσίπρας, ο «αριστερός», να τους καταγγέλλει ως φασίστες και δολοφόνους. Χτες «έλιωνε» για τη Μέρκελ. O Γερμανός πρέσβης έδωσε συγχαρητήρια συνέντευξη! Ιδού ο αυθεντικός γερμανοτσολιάς. Να ποιος ήταν ο λύκος που φορούσε προβιά…

Ομως, έρχεται η ώρα, που θα φοβηθεί, κι αυτός και οι απάτριδες, που θυσίασαν το μέλλον της χώρας, ως ασυνείδητοι, αφιλότιμοι και ανέντιμοι. Τι καμαρώνει ο Τσίπρας, που, ο αγράμματος, δεν διάβασε ποτέ Καβάφη:

…Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις
(η μέρα που αφέθηκες κ’ ενδίδεις),
και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,
και πηαίνεις στον μονάρχην Αρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,
και σε προσφέρει σατραπείες και τέτοια….

Εδώ γράφτηκε το τέλος του. Το ραντεβού του δεν ήταν με την Ιστορία, στους Ψαράδες. Ηταν με την προδοσία. Σε λίγο αναλαμβάνει η Νέμεση…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου