Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

15/06/18 • 11:29 | UPD 15/06/18 • 11:30

Η Ελλάς, εκτός από ηρώων χώρα, είναι και χώρα του παραλόγου, αυτό το γνωρίζουμε. Από με το οποίο πρέπει να συμφιλιωθούμε, είναι πως αυτό όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά διευρύνεται.

Η Ελλάς, εκτός από ηρώων χώρα, είναι και χώρα του παραλόγου, αυτό το γνωρίζουμε. Από με το οποίο πρέπει να συμφιλιωθούμε, είναι πως αυτό όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά διευρύνεται.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης λειτουργεί συνήθως ενισχυτικά για την όποια κυβέρνηση αφού συσπειρώνει την κυβερνητική πλειοψηφία κάτω από τον σκοπό της εκπλήρωσης του έργου που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας. Στην περίπτωση του Σκοπιανού, τα πράγματα αλλάζουν.

Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί με την κίνηση αυτή να φέρει όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους και κυρίως αυτούς των ΑΝΕΛ. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία… συνηθισμένη πρόταση μομφής. Όποιος βουλευτής στηρίξει την κυβέρνηση, δια της καταψήφισης της πρότασης δυσπιστίας, σημαίνει πως στηρίζει την απαράδεκτα μειωτική για την χώρα μας συμφωνία στο Σκοπιανό. Τα πράγματα είναι απλά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποδεικνύει πόσο μικρό είναι το πολιτικό του μέγεθος, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ενάντια στην συμφωνία για το Σκοπιανό, αλλά και ενάντια στην πρόταση μομφής. Προτού ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε, αλλά αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί.

Ο κυβερνητικός εταίρος, σκέφτηκε, «ζύγισε» την Μακεδονία και την καρέκλα του και κατέληξε πως το δεύτερο είναι πιο σημαντικό. Αποφάσισε πως ο ίδιος είναι πιο σημαντικός για την Ελλάδα από την Μακεδονία. Αυτός είναι ο κυβερνητικός εταίρος και οποιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός θα είναι φλυαρία.

Εδώ ταιριάζουν γάντι οι στίχοι από το ποίημα του σατιρικού ποιητή, δημοσιογράφου και εκδότη, Γιώργου Σουρή από το 1902…

«Δυστυχία σου Ἑλλάς, με τά τέκνα πού γεννᾶς.
Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;»

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter