Το μέλλον στα Μάλγαρα αργεί ακόμα

11/06/18 • 10:23 | UPD 11/06/18 • 10:23

Όσοι είχαν διαβάσει τη συνέντευξη του Χρήστου Σπίρτζη την περασμένη Κυριακή («Real News») ίσως να είχαν αναπτερωθεί όταν διάβαζαν ότι «η μείωση των διοδίων είναι η μεγάλη πρόκληση του μέλλοντος». Μόνο που λίγες ημέρες αργότερα διάβασαν μια άλλη είδηση.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

Ότι οι τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό διπλασιάζονται από 1ης/1/19 και σε κάποια σημεία μάλιστα, στα Μάλγαρα συγκεκριμένα, αυξάνεται το ποσό διέλευσης από 1,20 στα 3 ευρώ, δηλαδή αύξηση 150%.

Από ό,τι φαίνεται, το μέλλον στα Μάλγαρα αργεί ακόμα. Αυτό που δεν αργεί καθόλου, όμως, είναι η εφαρμογή των προαπαιτουμένων για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης. Για την ακρίβεια, τα μέτρα ύψους 5 δισ. είναι ήδη εδώ.

Μείωση συντάξεων, αύξηση ΕΝΦΙΑ σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμα και σε λαϊκές συνοικίες, μείωση αφορολογήτου και επιδείνωση όλων των φορολογικών βαρών έρχονται με το πολυνομοσχέδιο των 526 σελίδων (που δεν είναι και ολοκληρωμένο αφού ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές αξίες θα έρθουν στο ίδιο νομοσχέδιο αλλά αργότερα), το οποίο θα ψηφιστεί με fast track διαδικασίες.

Το υπερπλεόνασμα-μαμούθ του 5,2% όχι μόνο δεν είναι αρκετό για να «ισοφαρίσει» με μελλοντικά μέτρα ανακούφισης, αλλά τρομάζει ακόμα και τους πιο πιστούς οπαδούς της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τις σκηνές που θα εξελίσσονταν στους δρόμους της χώρας αν ένα τέτοιο αδιανόητο πλεόνασμα, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εξοντωτική υπερφορολόγηση και περικοπές, προγραμματιζόταν από κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας…

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όμως όχι μόνο δεν πτοούνται, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα και υπόσχονται και από πάνω. Ο Σπίρτζης διαφημίζει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, η Αχτσιόγλου την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Φλαμπουράρης την αύξηση της ρευστότητας, ο Κοντονής αναπτυξιακές πολιτικές (και την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου για να μην ξεχνιόμαστε), ο Κατρούγκαλος την ανάπτυξη του εμπορίου με τη Λατινική Αμερική, ο Καμμένος την αύξηση των θαλάσσιων συνόρων και ο Τζανακόπουλος την επίλυση του Σκοπιανού.

Ο,τι θέλει ο καθένας υπόσχεται και λογαριασμό δεν δίνει. Για την ακρίβεια, τον στέλνει στον ελληνικό λαό γιατί κάποιος στο τέλος τέλος πρέπει να πληρώσει…

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου