Σύνορα ο λαϊκισμός δεν γνωρίζει

09/06/18 • 12:05 | UPD 09/06/18 • 12:07

«Η κυβέρνηση έχει περάσει από την περίοδο της αυταπάτης στο ρεαλισμό», λένε από εδώ και από εκεί διάφορα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Την ίδια ώρα, όσα δηλώνουν καθημερινά δείχνουν πως η εξαπάτηση των πολιτών συνεχίζεται με τακτικές που θυμίζουν το 2015.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΜΠΟΡΕΙ πλέον να μην μιλούν για «επανάσταση», να μη σηκώνουν την παντιέρα του αντιμνημονιακού αγώνα, να μην επιμένουν πως «θα το ρισκάρουν» με την Τουρκία, αλλά και πάλι όσα εκστομίζουν με απύθμενο θράσος και στιλάκι «τα κάνω όλα σωστά» δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα.

Ο Πάνος Καμμένος από τα Ψαρά δήλωσε ότι «η πατρίδα μας μεγαλώνει, πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή». Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι τα χωρικά ύδατα κάθε χώρας δεν έχουν καμία σχέση με την ΑΟΖ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. λέει ό,τι να ‘ναι και όπως να ‘ναι. Ετσι κι αλλιώς με παρόμοιες απίστευτες υποσχέσεις μπήκε στη Βουλή και έγινε συγκυβερνήτης του Τσίπρα. Τότε, δήλωνε ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική αντί για να υπογράψει Μνημόνιο. Βέβαια και Μνημόνια υπέγραψε και υπουργός παραμένει. Ηταν τότε που οι ΑΝ.ΕΛ. μιλούσαν για προδότες, γερμανοτσολιάδες οι οποίοι ψήφιζαν στα… τέσσερα τα μέτρα της τρόικας, ενώ τώρα εκείνοι ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον τα ψηφίζουν όρθιοι. Και πιο μετά, που δεσμεύονταν πως δεν θα καταργήσουν το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά ή μήπως δεν τον κατήργησαν; Τώρα πια ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να υποδύεται τον ήρωα του αντιμνημονιακού αγώνα αφού τα ψήφισε όλα για όλα. Τώρα πια θέλει να υποδυθεί το σούπερ ήρωα που όχι μόνο θα σώσει τη χώρα, αλλά θα επεκτείνει και τα σύνορα.

ΜΑΖΙ του στην τακτική «ό,τι να ‘ναι και όπως να ‘ναι» οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, που σιγά σιγά προσπαθούν να βγάλουν από την κατάψυξη το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Αλλοι ψελλίζουν, άλλοι φωνάζουν. Ολοι πάντως υπόσχονται φοροελαφρύνσεις, αυξήσεις μισθών, άπειρες προσλήψεις στο Δημόσιο και χρήμα που θα φουσκώνει τις τσέπες. Ενώ στην πραγματικότητα έχουν ψηφίσει και θα εφαρμοστούν μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις φόρων.

ΟΙ πολίτες που θα πληρώνουν για πάρα πολλά χρόνια το λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. πλέον δεν έχουν αυταπάτες για τα όσα κάνουν, λένε και υπόσχονται τα κυβερνητικά στελέχη. Και την απάντησή τους θα τη δώσουν στις προσεχείς κάλπες…

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου