Σκοπιανή προπαγάνδα στο Μαξίμου

08/06/18 • 14:55 | UPD 08/06/18 • 15:03

Την περίοδο του 2008, λίγο πριν αλλά και μετά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, στην Μακεδονία αλλά και σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλώνιζαν κάτι τύποι που έκαναν προπαγάνδα υπέρ των Σκοπίων αλλά -κυρίως- και κατά της Ελλάδας.

  • Save
Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Αυτοί οι τύποι θύμιζαν και θυμίζουν αυτούς που πέφτουν μόνοι τους στο έδαφος στην μέση του δρόμου και ζητούν αποζημιώσεις από τους άμοιρους και κακότυχους οδηγούς. Αυτοπροσδιορίζονταν ως «Μακεδόνες», παρουσίαζαν την Ελλάδα ως σφαγέα του «έθνους» τους και διέσυραν την χώρα μας διεθνώς. Προσπαθούσαν τουλάχιστον…

Τα βίντεο στο youtube ανέβαιναν σωρηδόν με μαρτυρίες και ιστορικές αναδρομές που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως εγκληματία των Βαλκανίων. Κακόμοιρες γιαγιάδες περιέγραφαν δήθεν ιστορίες για Έλληνες που τους ξυλοκοπούσαν και τους απαγόρευαν να μιλούν «μακεδονικά», ενώ άλλοι αποκάλυπταν πως είναι δεκάδες χιλιάδες οι «κρυπτομακεδόνες» στην Ελλάδα που φοβούνται να μιλήσουν δημοσίως αλλά αποτελούν μειονότητα και αναπόσπαστο κομμάτι της «Μακεδονίας».

Τα άτομα αυτά πιθανότατα δεν δρούσαν αμισθί και σκοπό είχαν να αλλάξουν το κλίμα στην Ελλάδα για το Σκοπιανό. Δεν το πέτυχαν όμως, γιατί η Σύνοδος στο Βουκουρέστι, κατέδειξε τόσο εντός της Ελλάδος όσο και σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ πως όχι εμείς, αλλά τα Σκόπια του εξωμότη Γκρούεφσκι ήταν οι αδιάλλακτοι της υπόθεσης που μόνο αγνές προθέσεις δεν είχαν.

Ευτυχώς, η προετοιμασία της τότε ελληνικής αποστολής και το μοίρασμα φακέλων στους εταίρους που καταδείκνυαν τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπιανών, έδωσαν στην Ελλάδα το πλεονέκτημα του να κρατά αυτή στα χέρια της τα κλειδιά των ευρωατλαντικών θεσμών για τους γείτονες. 10 χρόνια μετά πυροβολούμε τα πόδια μας με τον Κοτζιά να αναπαράγει όσα έλεγαν οι Σκοπιανοί εδώ και χρόνια.

Σαν σε οργουελικό μυθιστόρημα βλέπουμε κυβερνητικούς βουλευτές να προσπαθήσουν να μας πείσουν πως υπάρχει «μακεδονική γλώσσα» και εθνότητα διαδίδοντας μύθους πως δήθεν η Ελλάδα τα έχει ήδη αναγνωρίσει αυτά δεκαετίες πριν. Βγαίνουν στα ελληνικά ΜΜΕ και διαδίδουν με αφελή ηλιθιότητα τα ψεύδη και την προπαγάνδα που έκαναν και κάνουν οι Σκοπιανοί με μόνο στόχο την παραμονή στην εξουσία.

Είπαμε, ο Αλέξης Τσίπρας, εκμεταλλεύεται το Σκοπιανό προκειμένου να ενισχύσει το εν δημιουργία συστημικό του προφίλ. Είπαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανέκαθεν αυτές τις θέσεις στο Σκοπιανό που ήταν άλλωστε και καταλυτικής σημασίας για το 4% που έπαιρνε επί χρόνια.

Αυτό που δεν ξέραμε όμως και σε κάνει να τραβάς τα μαλλιά σου είναι πως η Σκοπιανή προπαγάνδα έχει εισχωρήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ελληνικός λαός έχει δείξει πως δεν… μασάει από αυτά και πως δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας επειδή ορισμένοι καρεκλοκένταυροι αποφάσισαν πως έρχεται η ώρα να φορέσουν γραβάτα.

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter

Copy link
Powered by Social Snap