Και γεφύρια και ποτάμια θα… φτιάξουν

06/06/18 • 12:54 | UPD 06/06/18 • 12:54

Tο δούλεμα που επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση στους πολίτες ξεπερνάει πλέον κάθε όριο.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Δεν φτάνει που πανηγυρίζουν γιατί βγάζουν τη χώρα από τα Μνημόνια, χωρίς να λένε κουβέντα για τις πολυετείς μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει. Δεν φτάνει που θριαμβολογούν για επικείμενη λύση στο Σκοπιανό, ενώ ετοιμάζονται να υπογράψουν… Μνημόνιο στα μέτρα του Ζάεφ. Τώρα αναμορφώνουν και την Αθήνα.

ΧΘΕΣ έγινε ολόκληρη σύσκεψη στο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή. Μα, τι σύμπτωση! Τα ίδια ακριβώς είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός πέρσι τον Μάρτιο, όταν μάλιστα τότε παρουσίαζε το σχέδιο «Νέα Αθήνα» που περιελάμβανε την ανάπλαση πέντε περιοχών, μεταξύ των οποίων το ιστορικό κέντρο και ο Βοτανικός. Εδώ και 15 μήνες, βέβαια, δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα για όλα τα παραπάνω. Προφανώς, όμως, στο Μαξίμου σκέφτηκαν πως θα ήταν καλή ιδέα να ξαναπλασάρουν την ανάπλαση στο Γουδή.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ θράσος, πάντως, για τέτοιες εξαγγελίες όταν εδώ και τριάμισι χρόνια υποτίθεται πως διαχειρίζονται το Ελληνικό και το Πεδίον του Άρεως.

ΤΟ παλαιό αεροδρόμιο παραμένει το μεγαλύτερο τσιμεντένιο πάρκο της Ευρώπης εξαιτίας των αλλεπάλληλων μπλόκων που με απίστευτη εφευρετικότητα έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν πρόκειται για όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αλλά όσα έκαναν οι σύντροφοί του κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Τους 42 μήνες της πρώτης φοράς Αριστεράς ανακάλυψαν «αρχαιότητες», «δάση» και έβαλαν διάφορες συλλογικότητες να προσφύγουν καμιά πενηνταριά φορές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ετσι, ενώ όλο και υποτίθεται πως μπαίνουν οι μπουλντόζες, το πιθανότερο είναι πως αυτό θα συμβεί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται και πάλι στην αντιπολίτευση. Βέβαια, τότε εννοείται πως οι σημερινοί υπουργοί θα κρέμονται στα κάγκελα του Ελληνικού και θα καταγγέλλουν… ξεπούλημα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, το Πεδίον του Άρεως παραμένει η μεγαλύτερη ελεύθερη πιάτσα στη χώρα για εμπόριο ναρκωτικών και αγοραίο έρωτα. Η εγκατάλειψη είναι τραγική και κανένας πολίτης δεν μπορεί να το διασχίσει, όχι μόνο κατά τις βραδινές ώρες αλλά πολλές φορές ούτε και με ντάλα ήλιο. Η αλήθεια είναι πως το Πεδίον του Αρεως παρουσιάζει την ίδια εικόνα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κάθε τόσο γίνεται κάποια ανάπλαση και ύστερα από λίγο καιρό ρημάζει και πάλι. Και οι αντίπαλες παρατάξεις σε δήμο και περιφέρεια απλά σφάζονται χωρίς κανένα αποτέλεσμα για τους πολίτες.

ΥΣΤΕΡΑ από όλες αυτές τις μεγάλες «επιτυχίες» σε αναπλάσεις περιοχών η κυβέρνηση αντί να κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους για νέα πάρκα και… γεφύρια που χτίζονται, θα έπρεπε να έτρεχε το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων του Ελληνικού όσο και την «απεξάρτηση» του Πεδίου Άρεως. Το μίγμα ιδεοληψιών και ανικανότητας, όμως, δεν επιτρέπει τέτοιες αποφάσεις.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου