«Τα παιδιά» και τα… ΜΑΤια τους

04/06/18 • 11:15 | UPD 04/06/18 • 11:15

«Οι κάτοικοι των Εξαρχείων γελάνε» με τις δηλώσεις Τόσκα ότι «τώρα μπαίνει η Αστυνομία στα Εξάρχεια και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια», δήλωσε χθες ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών.

Γράφει η Aννα Παναγιωταρέα

Ο,τι συμμάζεμα έγινε ως τον Δεκέμβρη 2014 διαλύθηκε μέσα στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Τσίπρα. Γιατί «τα παιδιά είναι δικά μας», απεφάνθησαν Βούτσης και Τσαλακώτος. Συμφωνούμε απολύτως! Αλλά ας συνεννοηθούν και με τον Τόσκα, που δήλωσε ότι «“τα παιδιά” είναι εμπόροι ναρκωτικών»…

Δηλαδή, Κυριακή ξημερώματα που έδωσαν μάχη -από τις δύο ως τις έξι το πρωί-με τους άντρες των ειδικών δυνάμεων ήταν για να υπερασπιστούν τα… ναρκωτικά; Αλλά οι κάτοικοι των Εξαρχείων δεν είναι οι μόνοι που γελάνε με τον Τόσκα. Οταν κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις γελάει όλη η Ελλάδα. Προχθές θα γέλασε και η Αμερική, αν ο Αμερικανός πρέσβης έστειλε τη δήλωση Τόσκα στους προϊσταμένους του: «Kαι έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια σε διαμαρτυρίες αλλά δεν συλλαμβάνονται».

Για τον Τόσκα το έξω –ένα χιλιόμετρο– από τον Λευκό Οίκο και το μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι το ίδιο. Ο χαρτοπόλεμος με τις μολότοφ ένα και το αυτό… Μήπως η αστυνομία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το άβατο; Μπορεί και να τους αντιμετωπίσει και να τους συλλάβει και να τους πάει αυτόφωρο. Ενα πράγμα δεν έχει: Εντολή από τον Τόσκα στον αρχηγό της. Αντίθετα! Η εντολή είναι να κάθεται από μακριά για να μην τους προκαλεί.

Οι πάσης φύσεως ρουβίκωνες έχουν εντελώς αποθρασυνθεί και κάνουν μέρα-νύχτα «επιδρομές» για να σπάνε πλάκα. Και μάλιστα με… πολιτικό μήνυμα. Την Παρασκευή παρήλασαν ενώπιον της αστυνομίας με την ελληνική σημαία, στην οποία είχαν βάλει φωτιά, και οι αστυνομικοί αποτελούσαν το… φιλοθεάμον κοινό. Πιο ξεφτίλα δεν γίνεται. Νόμος στα Εξάρχεια, ο νόμος των μπαχαλάκηδων. Αλλά πλέον δεν κλαίνε μόνον στα Εξάρχεια, αλλά σ’ όλη τη χώρα. Γιατί οι ορδές των μπαχαλάκηδων στήνουν… καταδρομές σε όλη την Ελλάδα. Ας πω ανεμπόδιστοι, για να μην πω υπό την προστασία του Τόσκα. Τέτοιες εντολές παίρνει από το Μαξίμου, αυτές εκτελεί.

Στη Θεσσαλονίκη χτύπησαν το λεωφορείο των ΜΑΤ, που μόλις είχε πάρει τους άνδρες, που φύλαγαν το τουρκικό προξενείο. Αγνωστοι-γνωστοί -που βγήκαν μέσα από το campus του ΑΠΘ- είχαν στήσει ενέδρα – παρ’ ολίγον να τους έκαιγαν ζωντανούς. Τους βομβάρδισαν με περισσότερες από τριάντα μολότοφ!

«Ως πότε το άσυλο θα καλύπτει εγκληματίες;», αναρωτήθηκαν οι αστυνομικοί. Μα, δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα τούς θεωρεί… αναλώσιμους; Δουλειά τους είναι να προσέχουν «τα παιδιά». Μην πάθουν τίποτε. Οπότε άκυρη η ερώτηση…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου