«Ιπτάμενος και τζέντλεμαν»

01/06/18 • 10:45 | UPD 01/06/18 • 10:45

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης στη Βουλή, για τις προκλητικές διακοπές του στο Πριγκιπάτο του Μονακό, ήταν στο ίδιο ύφος και ήθος με την πολιτική του διαδρομή από το 2014 μέχρι σήμερα.

Γράφει ο Ιάσων Πιπίνης

Με ανάρτησή του στο twitter, κατάφερε μέσα σε μια πρόταση 43 λέξεων, να χωρέσει χυδαία υπονοούμενα, για τους πολιτικούς του αντιπάλους, για «μοντέλα», «συνοδούς», «εραστές», «τρόφιμους», «κότερα», «εμπόρους ναρκωτικών» και γυναίκες «που τις γδύνουν στη Μύκονο για 3.000 ευρώ». Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η απάντηση, καθώς ανάλογη ήταν η στάση του κ. Καμμένου και τα προηγούμενα χρόνια, κάθε φορά που απασχολούσε αρνητικά τον δημόσιο βίο. Με ανάλογο χυδαίο ύφος είχε απαντήσει όταν η αντιπολίτευση τον εγκαλούσε για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη, για την υπόθεση με τον μεσάζοντα στην πώληση του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αλλά και για το τζογάρισμα σε καζίνο του Λονδίνου.

Το alter ego του Αλέξη Τσίπρα, που το δραματικό καλοκαίρι του 2015 από το βήμα της Βουλής, και υπό τα χειροκροτήματα βουλευτών του, φώναζε στον Αδωνη Γεωργιάδη «στα τέσσερα», έχει συμβάλει καθοριστικά στον εκχυδαϊσμό του πολιτικού λόγου στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Καμμένος κατάφερε να επιβιώσει πολιτικά δύο φορές το 2015, εκμεταλλευόμενος το κλίμα πολιτικής ανωμαλίας, αλλά και την ακόρεστη δίψα του Αλέξη Τσίπρα για εξουσία. Σήμερα, που έχει ξεκινήσει η διαδικασία… προσγείωσης, ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα δεν βρίσκει πουθενά πολιτικό σωσίβιο. Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό, ο ίδιος επιλέγει να απέχει. Ομως δεν περιορίζεται σε αυτό.

Ο Πάνος Καμμένος δεν θέλει μόνο να απέχει από τις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων, για να δείξει ότι διαφωνεί. Θέλει και να προκαλέσει. Για αυτό τον λόγο άλλωστε φωτογραφήθηκε με τον πρίγκιπα Αλβέρτο και τα γιοτ στο Μονακό, όπου βρέθηκε (μετά το Καζακστάν) για να απολαύσει τη Φόρμουλα Ενα. Ο κ. Καμμένος δείχνει να θέλει να πείσει τους επικριτές του ότι δικαιούται να είναι «ιπτάμενος και τζέντλεμαν», αφού κατάφερε να βρεθεί στην εξουσία. Θέλει να προκαλέσει το πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον θεωρεί «βαρίδι» την «πατριωτική δεξιά» του κ. Καμμένου. Θέλει επίσης να προκαλέσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, που πιστεύει ότι τον περιμένουν στη γωνία, για να λογοδοτήσει την επομένη των εκλογών για τα πεπραγμένα του, κατά τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οταν πλέον δεν θα έχει ούτε τον Αλέξη Τσίπρα για να τον υπερασπιστεί στη Βουλή, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Οταν θα είναι εντελώς μόνος του.

Ο Πάνος Καμμένος, είτε κάνει μια ακόμη kolotoumba και στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα σε μια ενδεχόμενη συμφωνία με τα Σκόπια, είτε κάνει μια «ηρωική έξοδο» καταγγέλλοντας το «ξεπούλημα της Μακεδονίας», γνωρίζει ότι το πολιτικό του τέλος και στις δύο περιπτώσεις είναι προδιαγεγραμμένο. Αυτό που φοβίζει τον ίδιο και τους βουλευτές του δεν είναι η απόλυτη πολιτική μοναξιά, όπως αυτή που βίωσαν ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ στο παρελθόν. Αυτό που περισσότερο φοβίζει τον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα είναι μια πιθανή «ρεβάνς» από τους πολιτικούς του αντιπάλους, όταν πια θα είναι μόνος του.

Copy link
Powered by Social Snap