Ξεκατίνιασμα Τσίπρα…

25/05/18 • 08:19 | UPD 25/05/18 • 08:19

Πόση αναίδεια και ισόποση άγνοια εκφράζει η επίσημη ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού! Προτρέπει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα ενός τρικύκλου». Τέλεια ασυναρτησία: «Από την Πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα, στον πάτο… Γκοτζαμάνης».

Γράφει η Aννα Παναγιωταρέα

Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι ο πρωθυπουργός μάλλον πρέπει επειγόντως να πάρει μαθήματα νεοελληνικής, ώστε όταν του πασάρει ο τέως αρθρογράφος της «ΑΥΓΗΣ» ανάλογες ακατάληπτες και ασύνταχτες δηλώσεις να του τις στέλνει πίσω. Ή, τουλάχιστον, ας τις βλέπει πρώτα ο Τζανακόπουλος. Είναι περισσότερο προσεκτικός. Το τελευταίο εξάμηνο οι ανάλογες δηλώσεις έχουν πολλαπλασιαστεί. Η αλήθεια είναι ότι λείπει πολύ ο Θοδωρής Μιχόπουλος…

Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι όταν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν πήγε στη Λέσβο ή στη Μυτιλήνη ή όταν αγνοεί την ύπαρξη των θαλάσσιων συνόρων- ως γνωστόν, για τον ΣΥΡΙΖΑ το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του- κι ακόμη όταν δηλώνει ότι θέλει να νιώθει τους κάτοικους της Θράκης συμπατριώτες και συμπολίτες του -να υποθέτω ότι εν τη ρύμη του λόγου του ξέχασε πως μιλούσε σε… Ελληνες- κι όταν επικρατεί για το επίπεδο των αγγλικών του πανζουρλισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι παρατρεχάμενοί του οφείλουν να τον προστατεύουν από τέτοιου είδους ανελλήνιστες ανακοινώσεις. Τουλάχιστον ας επιβάλει όταν δημοσιοποιούνται να φέρουν την υπογραφή του συγγραφέως. Αρκετό βάρος σηκώνει από δικές του -να το πω ευγενικά-… αβλεψίες.

Υπάρχει και μια γενική παρατήρηση που θα ήθελα να είμαι η τελευταία που θα την έκανε αλλά, φαίνεται, δεν περισσεύει η αυτογνωσία στους ενοίκους του Μαξίμου. Κοιτάξτε, λοιπόν, τα δικά σας βιογραφικά και μετά να συστήσετε στον Μητσοτάκη τι πρέπει να μάθει. Κοιτάξτε τι είχατε επιτύχει στην επαγγελματική σας ζωή ώσπου να σας παραδοθεί -από ευήθεις και πρόθυμους- η διακυβέρνηση που φρικτά κακοποιήσατε. Μετά σκεφθείτε ποιες συστάσεις πρέπει να κάνετε προς εαυτούς πριν πιάσετε τα μολύβια για να κάνετε ανάλογες προς Μητσοτάκη και προς τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της μείζονος αντιπολίτευσης.

Φυσικά, οι αναλύσεις των ανακοινώσεων από το πρωθυπουργικό γραφείο αποτυπώνουν τον πανικό που επικρατεί στην κυβέρνηση. Αλλά δεν υπάρχει ακριβέστερη επιβεβαίωση του πανικού από την έκρηξη του πρωθυπουργού, την Τετάρτη, στη Βουλή. Θίχτηκε για το σχόλιο του Μητσοτάκη για τον Ιγκλέσιας; Για μια ακόμη φορά έδειξε τον πολιτικό του πολιτισμό αναφερόμενος… στη Μαρέβα.

Αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η αντίδρασή του αν ο Μητσοτάκης κατέβαινε στο επίπεδό του και ανέλυε διεξοδικά τα έργα της Περιστέρας. Μην κάνουμε και ανίερες συγκρίσεις. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Μητσοτάκης θα άφηνε μόνο του τον πρωθυπουργό να… ξεκατινιάζεται. Φυσικά, προς τέρψιν ημών των… μελωδούντων.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου