Εμετρήθη και ευρέθη…

23/05/18 • 10:49 | UPD 23/05/18 • 10:49

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν πρέπει να διαπραγματεύεται ο πρωθυπουργός νύχτα. Της νύχτας τα καμώματα, Τσίπρα, τα βλέπει η μέρα και γελά. Εμείς κλαίμε. Κατ’ εμέ είτε νύχτα διαπραγματεύεται είτε μέρα, τάματα να κάνουμε, μη και αποφύγουμε την καταστροφή που έρχεται.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Οπως αποδείχθηκε περίτρανα, οι συνομιλητές του τον «μετρούν». Δεν είναι δύσκολο. Κάνουν το προφίλ του, αξιολογούν το χαρακτήρα του, μαθαίνουν τις αδυναμίες του, ερευνούν τα διεθνή του ερείσματα, εξετάζουν τις γνώσεις του. Εκεί ακριβώς αρχίζει το δράμα.

Πήγε στην Αγία Πετρούπολη. Από βήματος ανήγγειλε ότι ανοίγονται άλλα απάνεμα λιμάνια. Μπροστά καθόταν ο Πούτιν, γάτα με πέταλα. Αργότερα τηλεφώνησε στη Μέρκελ ότι αυτά που λέει ο Τσίπρας για εκτύπωση νομίσματος ή για ρωσικό δάνειο είναι μπαρούφες. Από τότε δεν ξανακούσαμε για το ξανθό γένος που θα τον έσωζε.

Στη 17ωρη διαπραγμάτευση με τη Μέρκελ δεν κατάλαβε ότι χώριζε το Grexit από το Grestay μια κλωστή. Η πιονέρισσα κατάλαβε ότι το παιδί δεν καταλάβαινε. Τα πήρε όλα και υπεγράφη το μνημόνιο Τσίπρα.

Δεν ξέρω πόσο καλογραμμένα και κατανοητά ήταν τα «σκονάκια» που του είχαν ετοιμάσει για τον Ερντογάν. Αυτός όμως τον «μέτρησε» και γυρίζοντας στην Αγκυρα άρχισε να βαράει νταούλια στα Υμια, να εμβολίζει σκάφη, να συλλαμβάνει Ελληνες αξιωματικούς και ό,τι άλλο πέφτει μπροστά του.

Ηρθε και ο Κάρολος κι έμεινε… παγωτό. Πίστεψε ότι το ζεύγος Τσίπρα ήταν βαθέως βασιλόφρονες. Απορώ πώς δεν τους κάλεσε στο γάμο του Χάρι. Τόση εγκαρδιότητα ούτε με το ζεύγος Μπέκαμ…

Συνάντησε -για μια ακόμη φορά- τον Ζάεφ στη Σόφια. Οι σφουγγοκωλάριοι διέρρεαν ότι η λύση έρχεται. Αλλά ο Ζάεφ -το Μαξίμου νόμιζε πως ήταν της γούνας του μανίκι- είχε περάσει από… εξετάσεις τον Αλέξη. Του έριξε κατακέφαλα το Ιλιντεν και τον ζάλισε. Του είπε ότι και η αντιπολίτευση θα το δεχόταν -και ο Μπορίσοφ ευχαρίστως- κι εκείνος γύρισε περιχαρής που είχε τη λύση στην κωλότσεπή του.

Οι δικοί του χθες στα ραδιόφωνα έλεγαν ότι ο Τσίπρας έφερε το Ιλιντεν για να το «κάψει». Χρειαζόταν να του κάνει ταξίδι; Δεν μπορούσε επί τόπου να πει: Ρε Ζάεφ, με δουλεύεις; Οι δικοί σου, Αύγουστο 1949, έγραφαν πως πάνε για την τελική νίκη στον Γράμμο και στο Βίτσι για την ενωμένη Μακεδονία και ότι είναι η τελευταία φορά που γιόρταζαν το Ιλιντεν, χωρίς ενωμένη Μακεδονία… Αλλά για να τα πει αυτά έπρεπε να είχε διαβάσει και πέντε πράγματα.

Ομως, όταν έχεις πάρει «το χαρτί» σου αδιάβαστος, άντε μετά να στρωθείς επειδή κάποιοι χαζοί σε έκαναν πρωθυπουργό!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου